Zilte

Adres

Hanzestedenplaats 5 , 2000 Antwerpen

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Viki Geunes - gastvrouw Viviane Plaquet en Gitte Geunes - Head sommelier Aaron Moeraert

17/07/2024

Prijsindicatie

€ 210,00 lunch menu (aantal gangen: 5)

€ 340,00 dinner menu (aantal gangen: 8)


€ 150,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 150,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Zilte

www.zilte.be
info@zilte.be
03/283.40.40

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag

Gelegen op de bovenste verdieping van het MAS op het Eilandje van Antwerpen, met zeg maar ’t stad aan uw voeten, is een ervaring apart. Je kan er niet alleen genieten van de mooie skyline van Antwerpen en de haven, het is ook echt op en top genieten van de culinaire geneugten van chef Geunes en de gastvrijheid van zijn echtgenote en gastvrouw Viviane Plaquet en hun team. We worden opgewacht beneden aan de receptie van het MAS en naar de lift begeleid. Boven worden we fijn ontvangen. Normaal kan je het aperitief nemen in het salon, wij verkiezen ervoor om onmiddellijk aan tafel te gaan vanwege een beperkte tijd. Hier wordt mooi rekening mee gehouden.

Als aperitief neem ik een G&T Sipsmith. Een heerlijke premium gin, fris en perfect om te starten. De hapjes worden ingezet. Ze zijn allemaal niet alleen stuk voor stuk een parel voor het oog, maar ook voor de zintuigen en smaakpapillen. Geweldig afgekruid, goede smaakcombinaties en vooral een overheerlijke streling voor de tong. Maïs – koffie – girolle – cracker van zaden & pitten/Carabinero – zure room – salty cheesecake – gepekelde druif/Paling – rode biet – rode ui – nori/Boekweit – inktvis – blauwe bes – gevogeltelever/Oester – komkommer – gazpacho – daikon.

Het eerste voorgerecht, Langoustine met traanerwt – ricotta – olijf – zuring, wordt geserveerd. Chef Geunes weet onze ogen echt wel de kost te geven. Mooi gepresenteerd bord en vooral het belangrijkste, de smaken zijn top. We selecteren een fles Saint-Aubin van Marc Colin uit Bourgogne van het jaar 2021, van deze wijn werd het etiket achteraf aan ons meegegeven, een leuk souvenir.

Het tweede voorgerecht, Hamachi met aubergine – amandel – vinaigrette coquillages – courgette wordt ingezet en afgewerkt aan tafel. Een extra en leuke beleving is dat ze de Hamachi die nog nagerookt wordt met dennennaalden aan tafel uit de schaal halen waarbij de geur al zachtjes in je neus dringt. Zo beleef je het gerecht alvorens je het proeft. De cuisson van de Hamachi is uitmuntend, de garnituren daarbij zijn een geweldige aanvulling, uitstekend afgekruid, een echte verwennerij.

Als tussengerecht voorziet chef Geunes een bereiding van Griet met kreeft – yuzu kosho – broccoletti – gerookt merg. Dit wordt aan tafel afgewerkt met een jus en een olie. De garing van de griet is geweldig en zoals bij de vorige gerechten weet de chef en zijn team het gerecht altijd wel compleet te maken met zijn garnituren en op en top kruiding, ronduit een subliem gerecht. We kijken uit naar wat de chef met het hoofdgerecht kan doen om ons en onze zintuigen nog meer te verwennen.

Voor het hoofdgerecht, een bereiding van Wagyu Kagoshima met abalone – kinome (knoppen van Japanse peperboom) – zwarte knoflook – millefeuille de chou, wordt de verwachting dan ook volledig ingelost. Minutieuze cuisson van het Wagyu vlees, boterzacht voor het mes, smeltend in de mond en fantastisch gekruid. Het hele bord is wederom een kunstwerk. En uiteindelijk draagt dat altijd bij tot de totale beleving van een gerecht.

De sommelier Aaron Moeraert pairde dit met een Italiaanse rode wijn, Poggio di Sotto 2007 – Castelnuovo dell’ Abaté – Montalcino. Deze op eikenhouten vaten gerijpte rode wijn heeft intense en zuivere aroma’s, een prachtige kleur en een pallet van smaken met zoete bessen, munt en kruiden. De wijn heeft een opmerkelijke frisheid en een lange afdronk met goed geïntegreerde zijdezachte tannines.

Als sluitstuk van deze lunch serveert de chef ons bereidingen van Aardbei met balsamico – cassispeper – appelmunt – roos. Echt een schot in de roos. FENOMENALE afsluiting van deze lunch, zomers met overheerlijke bereidingen van de aardbei waarin de chef Viki Geunes en zijn keukenteam tonen dat zij tot en met het laatste gerecht hun creativiteit en smaakcombinaties op het hoogste niveau weten te houden.

We sluiten waardig af met een thee en enkele Garnituren met Vlierbloesem – pecan – blauwe bes/Sablé – ananas – pinda/Praline – duindoornbes – gekarameliseerde witte chocolade/Meringue – citrus – tijm/Éclair – passievrucht – advocaat.

De gastvrouw Viviane Plaquet, dochter Gitte Geunes en sommelier Aaron Moeraert zorgen samen met de hele zaalbrigade voor een klantvriendelijke en professionele bediening gedurende de hele lunch.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 68/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 – totaal: 96/100