Zilte

Adres

Hanzestedenplaats 5 , 2000 Antwerpen

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Viki Geunes - gastvrouw Viviane Plaquet - sommelier Aaron Moeraert

15/09/2020

Prijsindicatie

€ 165,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 217,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 250,00 dinner menu (aantal gangen: 7)

€ 341,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 70,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 75,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Zilte

www.zilte.be
info@zilte.be
03/283.40.40

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag

In het voorjaar van 2020 kreeg Restaurant Zilte een nieuwe look aan de andere kant van het gebouw. Voor het unieke design werd er met houten interieurelementen gewerkt die meteen zorgen voor een gezelligheid met een knipoog naar de natuur.

Het restaurant bevindt zich nog steeds op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen maar nu met uitzicht op de oude stad en ver daar voorbij, in plaats van de haven wat zeker een meerwaarde is.

Chef Viki Geunes en gastvrouw Viviane Plaquet blijven streven naar vernieuwing en om het met hun eigen woorden te formuleren: “u wordt uitgenodigd op ongekende meter hoogte voor een pure en unieke gastronomische reis”.

Tussen twee Corona-golven in maken we kennis met het nieuwe interieur en het menu Puur Zilte, we zijn meteen fan. Noordzeekrab met snijboon, jalapeño en barilotto, een afgeleide kaas van de buffel mozzarella zetten meteen de toon. Nadat we zeven bijzonder creatieve en fijne aperitiefhapjes hebben gekregen om ons helemaal in de sfeer te brengen. Vervolgens serveert de chef Makreel met kumquat, ganzenlever en kombu een Japanse wiersoort. De vettige textuur van makreel en ganzenlever zijn een verrassende geslaagde match. De smaken van de zee worden verder gezet met Zeebaars, Inktvis, artisjok, courgettebloem en amandel. Op papier lijkt het een klassiek gerecht, maar Chef Viki Geunes en zijn team zorgen voor uitgekiende smaakcombinaties die toch blijven verrassen. Het laatste voorgerecht is Jonge Tarbot met varkenspoot, sla, vin jaune en wulken. De Tarbot is buitengewoon lekker en uitstekend van garing, de combinatie met het varkensvlees is gewaagd maar perfect. Als hoofdgerecht is er Zomerree met abrikoos, raap, hennep en tamarinde waarmee een Indische toets aan onze culinaire reis wordt toegevoegd. Bij dit alles kozen we een frisse witte Spaanse wijn (70 euro).

Twee desserten om af te sluiten, één met Ananas, amontillado sherry, macadamia en een lichte tarte Russe. Dessert twee bestaat uit Bittere chocolade met kers, samba en vanilla. Beiden worden schitterend gepresenteerd en zijn even overtuigend in smaak. Na zeven aperitiefhapjes en zeven gangen sluiten we af met zeven mignardises die opnieuw de professionaliteit tonen van het ervaren keukenteam. Dit 7 gangen menu is zeker geen doordeweekse belevenis voor 180 euro. Maar nu reizen beperkt is, zorgt het Zilte-team ervoor dat je meer krijgt dan “een maaltijd”. Als gast wordt u een ongelooflijke culinaire reis aangeboden met verrassende ontdekkingen met eveneens aandacht voor klassiekere ingrediënten en als toemaat het grandioze vergezicht. Deze vakantiesouvenirs helpen ons zeker om de Corona-lockdown door te komen.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 26/30 – totaal: 90/100