Tafeltje Rond

Adres

Peperstraat 14 , 9120 Beveren-Waas

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Filip Slangen - sommelier Thomas De Kimpe

13/12/2023

Prijsindicatie

€ 56,00 lunch menu (aantal gangen: 3)


€ 95,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Tafeltje Rond

www.tafeltjerond.be
eat@tafeltjerond.be
0468.30.13.10

Sluitingsdagen

Maandagmiddag - dinsdagmiddag - zaterdag - zondag en feestdagen

Na een zeer hartelijke ontvangst werden we naar onze tafel begeleid. Het interieur katapulteert je een stuk terug in de tijd. Het is een oude dokterspraktijk van 1956 die vervolgens een traiteurzaak is geweest en daarna werd omgetoverd naar een restaurant. Je waant je in een Parijse bistro met een aangename sfeer.

Als aperitief neem ik een G&T, Plymouth. Daarbij verrast de chef ons al snel met 3 verschillende hapjes. Allemaal zijn ze lekker fris en kruidig van smaak. We bestellen de lunch à la carte, fijn dat dit nog mogelijk is naast een lunch met 2 of 3 gerechten.

Ik start met het voorgerecht, Sint-Jacobsvrucht met cèpes, peterseliewortel, Albufera saus en truffelkaviaar. Dit is een top gerecht met een perfecte cuisson van de de coquille, goed gekruid en een overheerlijke saus Albufera (deze klassieke blanke saus van bouillon en roux, wordt verrijkt met foie gras boter), een geslaagde klassieker. Mijn tafelgenoot nam als voorgerecht de Ganzenlever met Pain perdu, bloedworst, appel en Umeboshi, een Japanse pruimenpasta die werkt als smaakversterker en specerij met een verfrissend aroma. De Ganzenlever was ook perfect gebakken en de combinatie met de appel en bloedworst was fantastisch. Dit alles afgewerkt met een bijzonder delicieuze saus.

Hierbij drink ik een glas Franse witte wijn Climat N°1 2019, Touraine-Oisly Lionel Gosseaume, 100% Sauvignon Banc, een geslaagde match. En mijn tafelgenoot koos een glas Portugese Soalheiro Alvarinho 2022, 100% Alvarinho die voldoende aroma’s heeft om de gazenlever en andere garnituren aan te vullen.

Chef Slangen komt ook regelmatig mee opdienen in de zaal en zijn gerechten voorstellen wat een leuke surplus is voor de gasten.

Voor het hoofdgerecht neem ik de Kalfszwezerik, korst met morieljes, Duxelle, giroles, raapjes en Tierenteyn mosterd met een Dauphine aardappel. Mijn tafelgenoot gaat voor de Vol-au-vent van zwartpoot kip ‘Challans’, met een krokant van kalfszwezerik, slahart, mousseline saus en handgesneden frietjes. De kalfszwezerik is perfect gebakken, en de diverse ingrediënten vormen een goeie pairing. Dit alles afgewerkt met een geslaagde saus met ‘echte’ Tierenteyn mosterd. Ook de vol-au-vent was heel lekker van smaak en de handgesneden frietjes waren heerlijk daarbij.

We pairden dit met een Franse rode wijn, Beaujolais 2020, Château de Pougelon – Morgon, 100% Gamay. Mijn tafelgenoot met een glas, Mala Coste 2018, Domaine de la Dourbie, Languedoc
50% Cinsault, 20% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre. Beide wijnen zijn zeer passend en komen goed tot hun recht bij beide hoofdgerechten. Sommelier Thomas De Kimpe zorgde voor een uitstekende bediening en ondanks een ‘personeelstekort’ heeft hij de zaal, met medeondersteuning van de chef zelf, goed onder controle.

We gaan deze lekkere lunch afsluiten met een Dame Blanche. En of dit een goede afsluiter was. Overheerlijk vers gedraaid vanille-ijs en smeuïge chocoladesaus. TOP dessert. Opnieuw een favoriet van Foodtaster.be die we met plezier kunnen aanbevelen.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 59/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 84/100

Met dank aan fotograaf Kris Vlegels voor de foto van chef Filip Slangen.