't Korennaer

Adres

Nieuwkerkenstraat 4 , 9100 Nieuwkerken

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Edwin Van Goethem - gastvrouw Francina Van Vlierbergen - sommelier Brendan Verstraete

11/06/2023

Prijsindicatie

€ 65,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 94,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 98,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 145,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 107,00 à la carte

€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn

€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer 't Korennaer

www.korennaer.be
info@korennaer.be
03 / 778.08.45

Sluitingsdagen

Maandag - dinsdag - woensdag - donderdagmiddag - zaterdagmiddag

We worden warm ontvangen door gastvrouw Francina Van Vlierberghe. Zij begeleidde ons naar onze tafel en vroeg ons meteen naar een aperitief. Ik ga voor een Gin Tonic, Bobby’s met citroengras, koriander en kaneel. Zij stelt ons ook de menu formules voor en wij opteren voor het 5 gangenmenu.

Het restaurant heeft een mooi kader en interieur en een zeer mooie tuin met terras.

De aperohapjes worden ingezet en chef Edwin Van Goethem laat ons direct proeven van zijn culinair raffinement. Homemade ovenvers briochebrood met een chutney van ricotta-kaas alsook een klassieke kruidenboter opgepimpt met furikake (een Japanse smaakversterker op basis van algen en sesam) en Mouclade, een fijn mosselgerecht met Bretoense Bouchot mosselen, venkel en ras-el-hanout (een Marokaanse curry-mengeling). Alles zeer goed gekruid en heerlijk van smaak. Daarna genieten we nog van 2 andere gerechten die het eerste voorgerecht zijn. Asperges AAA, gnocchi met parmesan, citrus en catch of the day by the NorthSeaChefs met BBQ-schartong, verfrissend met harmonieuze smaken en Gerookte Oosterscheldepaling, asperges, crème van gerookte paling, crème van mierikswortel, korenaarasperge, appel en radijs. Deze hapjes doen ons meteen uitkijken naar het vervolg van het menu.

Het eerste voorgerecht is Noordzee krab in een frisse salade verwerkt met daarop een cannelloni van rammenas gevuld met doperwt, tuinboon, crème van erwten, een zalf van umeboshi (Japanse pruimenpasta) en rode shisopoeder. Dit is een heerlijk bord qua smaken maar het mocht net iets meer gekruid zijn voor mij. De chef presenteert het op een heel strak en mooi bord. Heb er zelf klein beetje grof zeezout over verpulverd en dan was het perfect voor mij. De cannelloni opgevuld met tuinbonen was zeer zeker een meerwaarde voor dit gerecht.

De sommelier stelde ons een Oostenrijkse Grüner Veltliner 2021 Weixelbaum voor. Een aromatische witte wijn met een mooie volle afdronk. Lichtfruitig en toch wel kruidige ondertoon met citroentoetsen. Mooie pairing bij dit gerecht en ook fijn dat het een magnum fles was.

Het tussengerecht, Zeebaars met parels van fregola, bloemkool en augurk, wordt persoonlijk door de chef ingezet. Mooie presentatie op een wit bord een topgerecht. Perfecte cuisson van de lijngevangen zeebaars op het vel gebakken. De mousseline gemonteerd met het sap van de zelf opgelegde augurken, een zeer gedurfde zet van de chef, was ronduit subliem. De chef heeft hier duidelijk zijn signatuur afgeleverd.

De sommelier pairde dit met een Duitse witte wijn die hij ons blind liet proeven. De wijn heeft een mooi geelgoude kleur, neus van gerijpt fruit en abrikozen, frisse fruitige smaak met een mooie afdronk. Niettegenstaande het jaartal 2004 echt wel een ontdekking: Pinot Gris van Bernd Philippi, een gerenommeerde wijnboer uit de Pfalz.

Waarbij we de zeebaars al als het beste gerecht van deze lunch vonden gaat de jonge Anjou duif met broccolini, shiitake, Cantonese sesam en citoengras er echt wel mijlenver over. De cuisson van de duif is ronduit subliem, boterzacht en mooi rosé en perfect gekruid. De chef heeft de boutjes dan nog eens 4 uur nagegaard in de roner. De jus is super krachtig van smaak, absoluut een aanrader. Het hele bord is ronduit TOP.

De sommelier stelde ons bij het hoofdgerecht een glas rode Oostenrijkse wijn voor geschonken uit een magnum fles: Zweigelt Rohstoff (unplugged) 2019 van Hannes Reeh, een rijzende ster uit Burgenland voor. Hij heeft een mooie volle karmijnrode kleur, een neus van rood fruit en een toets van vijgen met gedroogde tannines in de afdronk dankzij de 12 maanden vatrijping in nieuwe eiken vaten. Opnieuw een geweldige pairing bij de duif.

Het zaalpersoneel staat onder leiding van gastvrouw Francina Van Vlierberghe en de bediening loopt echt wel als een goede “geoliede machine”. Het hele zaalteam is ook zeer vriendelijk. De jonge sommelier Brendan Verstraete heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een geweldige wijnkennis die hij met veel enthousiasme voorstelt.

Het nagerecht is een bord met Aardbei uit het dorp, yoghurt, gekonfijte en rauwe rabarber, met een crèmeux van basilicum en Philadelphia, op aanraden van de chef nemen we dit buiten op het terras met zicht op de mooie tuin. Hoe kan je deze geweldige lunch beter afsluiten dan met zo’n fantastisch dessert. Super lekkere rabarber met de nodige zurigheid, overheerlijke lokale aardbeien uit volle grond en afgewerkt met een mousse van Philadelphia en een meringue van aardbei met een krokantje van rood fruit.

We ronden deze maaltijd af met een thee en een mooi assortiment van gourmandises. Allemaal stuk voor stuk fijnproevers.

Chef Edwin Van Goethem heeft laten proeven wat hij in zijn mars heeft en we zijn onder de indruk van de spectaculaire vooruitgang sinds onze vorige recensie. De chef samen met zijn keukenteam, de gastvrouw en het zaalteam zorgen voor een geslaagde totaalbeleving.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 63/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 88/100