Slagmolen

Adres

Molenweg 177 , 3660 Oudsbergen

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Bert en Giel Meewis - gastvrouw Karlijn Libbrecht

23/08/2020

Prijsindicatie

€ 80,00 niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 115,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 170,00 dinner menu (aantal gangen: 7)

€ 250,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 180,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Slagmolen

www.slagmolen.be
info@slagmolen.be
089/85.48.88

Sluitingsdagen

Dinsdagavond - woensdag - zaterdagmiddag - zondagavond

Kwaliteit staat zeker voorop in de keuken van Bert Meewis en dit samen met zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse Keuken, zijn doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten maakt dat hij de titel van Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed zonder twijfel verdient.

Bijzonder rustig gelegen in de provincie Limburg bevindt zich het restaurant Slagmolen. Hoewel we ons bezoek gepland hadden tijdens de lockdown-versoepelingen in augustus 2020, werden we verrast door een felle regenbui en was het zeker geen optie om van het prachtige terras te genieten wat anders voor een echt vakantiegevoel zou zorgen. De chef Bert Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht investeerden recent in luxueuze en moderne kamers in een afzonderlijk gebouw zodat gezellig tafelen kan gecombineerd worden met een overnachting in één van de vier kamers om er een echte uitstap van te maken.

We werden met Limburgse gastvrijheid onthaald en naar onze tafel begeleid en kozen voor het degustatiemenu van 6 gangen om de regenachtige zondagmiddag meteen te vergeten net als alle corona-perikelen. Bert Meewis zorgt voor een klassieke keuken, hij maakt er ook een punt van om aan elke tafel zelf zijn menu voor te stellen en de bestelling op te nemen wat zeker een meerwaarde is en waarbij de honger en zin nog worden aangewakkerd. Het menu van 125 euro laat ons alvast starten met zes zorgvuldig bereidde aperitiefhapjes die meteen het niveau van de keuken bevestigen, soms ietwat eenvoudig in presentatie maar eerlijke smaken zonder overacting.

We starten met het eerste voorgerecht: Noordzeekrab, een tomatengelee, zonder al te veel franjes maar fris gepresenteerd én overheerlijk! We selecteren een witte Sancerre uit de Loire bij onze maaltijd die meteen een klassieke match is met de voorgerechten. Vervolgens genieten we van een gebakken Langoustine met wortel en sinaasappel waarvan de garnituren, althans zo lijkt het, wat nonchalant op het bord werden gelegd. Het is niet omdat we een tijd niet op restaurant konden gaan dat dit ons als nooit tevoren smaakt, het is gewoon perfect van cuisson en kruiding. Het eerste hoofdgerecht is Wilde zeebaars met mosselen en scheermessen, zeer klassiek gebracht maar opnieuw bijzonder smaakvol. De vis is uitstekend gegaard en het schuim met de mosselen en scheermessen tilt het geheel onmiddellijk naar een hoger niveau. Het volgende hoofdgerecht is Beef Black Angus “Wellington” met rode wijnsaus. We beseffen meteen dat we niet met honger de tafel zullen verlaten, de portie is royaal, het vlees van uitstekende kwaliteit en de rode wijnsaus katapulteert ons even terug in de culinaire tijd. De desserten zorgen voor mooie afsluiters hoewel ik aan de verleiding niet kan weerstaan om één dessert te ruilen voor de befaamde “Dame Blanche” die volgens mij nog steeds de beste is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat tijdig reserveren de boodschap blijft, op zondagmiddag kan Restaurant Slagmolen steevast rekenen op een gevuld restaurant. We verwachten hier geen vernieuwde gerechten en onherkenbare ingrediënten op ons bord, maar klassieke en degelijke borden die de perfectie benaderen in hun eigen categorie. Chef Bert Meewis blijft voor mij één van de beste klassieke chefs van België en we feliciteren hem dat hij trouw blijft aan dit concept dat blijvend mag rekenen op een grote aanhang.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 63/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 87/100