Ralf Berendsen

Adres

Paalsteen 90 , 3620 Lanaken

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Ralf Berendsen - Maître d'Hotel Ylja Berends - Sommelier David Aerts - Eigenaar Jochen Leën

28/08/2020

Prijsindicatie

€ 130.00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 200,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 220,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 350,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 200,00 à la carte

€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn

€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Ralf Berendsen

www.labutteauxbois.be
info@labutteauxbois.be
089/73.97.70

Sluitingsdagen

Alleen lunch op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag. Zondag en maandag sluitingsdagen.

Foodtaster.be bezocht La Source, recent van naam veranderd in “Restaurant Ralf Berendsen” voor het laatst eind augustus 2020, dus midden de twee lockdownperiodes.

Vooreerst vermelden wij dat wij, ten opzichte van ons vorig bezoek, qua ‘personalia’ enkele wijzigingen opmerkten. Willem Asaert volgde eind maart 2021 Yannick Bouts op als directeur-gastheer van het vijfsterren hotel ‘Domaine La Butte Aux Bois’. In het restaurant La Source was Thijs van Sambeeck niet langer maître-sommelier. Zijn functies werden waargenomen door Ylja Berends en David Aerts. Eerstgenoemde promoveerde van zaalbediende tot een zeer energieke maître d’hotel. Zij stuurt kundig en stijlvol een geoliede machine aan, met oog voor detail en bijzonder veel individuele aandacht voor elke gast. David imponeerde ons evenzeer als een minzame en vaardige sommelier.

In de keuken geen verandering. Ralf Berendsen brengt onveranderd trendy en fascinerende gerechten waarin het hoofdingrediënt alle aandacht krijgt. Elk stukje van zijn bordpuzzel klopt. Als gastronoom ben je bij hem in goede handen. Je ervaart onnavolgbare smaakbelevingen, waarbij de uitkomst telkens meer is dan de som van de delen.

“La Source” of  nu “Ralf Berendsen” is nog steeds een buitengewoon restaurant op een buitengewone locatie. In een oase van groen. Het restaurant straalt luxe en comfort uit en biedt uitzicht op een ruim terras en een smetteloos onderhouden tuin, met getrimd gazon en eeuwenoude bomen.

In deze zalig rustgevende en coronaproofe setting genoten we van ons aperitief, een door Cas Wauts huisgemaakte frisse mocktail op basis van munt, komkommer, limoen, gember en wasabi. Bij dit aperitief werden bijzonder smaakvolle amuses geserveerd waarvan de zelfgemaakte ‘onze olijf’ het meest verraste: een prachtige presentatie en een ware smaakbom in perfecte harmonie.

Wij kozen het Grand Menu, versie zeven gangen en lieten ons meevoeren in een ontdekkingsreis van smaken, aroma’s en texturen, verrijkt met passende wijnen waarvan de accuratesse het métier van sommelier David Aerts extra in de verf zette.

Eerste hoogtepunt was het surf en turfcombo van ganzenlever en Noordzeekrab. Chef Ralf trok nadien zijn zilte zeekaart open met drie enig lekkere visbereidingen. Eerst zeebaars en sepia met tomaat, chorizo en choron; dan carabinero (de top onder de reuzengarnalen) in gezelschap van radijs, kerrie en ananas; tenslotte coquille, eekhoorntjesbrood en topinambour. Zomerree kreeg compagnie van kersen. Een gedurfde combinatie maar o zo lekker!

De desserten bleken even creatief als de andere gerechten. Vooreerst braam met geitenyoghurt, selder en kombucha. Daarna een iets zoeter dessert om mee af te sluiten met in de hoofdrol witte chocolade, vergezeld van passievrucht, kokos en galangal. Op en top een zomerse afsluiter!

Een extra tip: combineer uw restaurantbezoek met een overnachting in hun hotel La Butte Aux Bois, een verwenning in het luxueuze  wellness & spa complex en ’s avonds een ‘fine dining’ in Le Bistrot.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 27/30 – totaal: 91/100