Patrick Devos

Adres

Zilverstraat 41 , 8000 Brugge

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Patrick Devos - Gastvrouw Christine Derycke - Sommelier Bryn de Craemer

12/05/2025

Prijsindicatie

€ 50,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 110,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 164,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 122,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Patrick Devos

www.patrickdevos.be
info@patrickdevos.be
050/33.55.66

Sluitingsdagen

Woensdag - zaterdagmiddag - zondag

Een verfijnde lunchervaring vol smaak en gastvrijheid

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Christine, die ons met een warme glimlach naar onze tafel begeleidt in deze prachtige historische woning. Niet veel later komt sommelier Bryn ons begroeten. Hij vraagt naar ons aperitief en ik kies voor een Gin Tonic Copperhead met Fever Tree tonic, er is eveneens een selectie originele huisgemaakte aperitieven zonder alcohol en zonder suiker, waar mijn tafelgenoot met plezier van geniet.

Christine brengt ons de eerste amuses en die zetten meteen de toon: verfijnd, verrassend en bijzonder smaakvol. We starten met een krokante tempura van augurk, gevolgd door een linzenfalafel met een fijne crème van ansjovis. Dan verschijnt er een speelse miniwafel van rode biet en linzen, een ware smaaksensatie. Als afsluiter van het aperitiefgedeelte krijgen we een krokante maltcracker met sesam en cashewnoten, afgewerkt met een verfijnde enveloppe van koolrabi, rijkelijk gevuld met kastanjechampignons. Een ware streling voor de smaakpapillen.

We kiezen voor het driegangenlunchmenu. Het voorgerecht is een prachtige compositie rond makreel en groene asperge: een mousse van makreel, een zachte aspergemousse en diverse knapperige groenten. De makreel is perfect gegaard — nog licht rauw vanbinnen, waardoor hij op de tong smelt — en wordt begeleid door een frisse tomatenjus. Een klein beetje extra kruiding had voor mij het gerecht naar een nog hoger niveau kunnen tillen, maar we waarderen zeker de pure smaken die chef Patrick Devos ons telkens voorschotelt.  De bijpassende witte wijn, een verrassende Good Year Chardonnay uit de Medi-vallei in Bulgarije van 2021, sluit naadloos aan. Fris, elegant en met genoeg body om harmonie te brengen tussen de verschillende smaken op het bord. Een perfect pairing door sommelier Bryn.

Als hoofdgerecht kies ik voor de roodbaars met een wittewijnsaus en een olie van zeewier. De vis is perfect gegaard en wordt begeleid door gegrilde witte asperge, broccoletti en prei. Elk element is zorgvuldig bereid en behoudt zijn textuur en smaak. Mijn tafelgenoot geniet intussen van een kwartel met een klassieke saus, eveneens minutieus gegaard en bijzonder lekker.

Tot slot volgt een dessert rond rabarber: clafoutis, rabarberijs, chocolade en een luchtige sabayon zorgen samen voor een verfrissende afsluiter. De balans tussen zoet en zuur zit precies goed, met de rabarber die zijn kenmerkende toets van frisheid en pit behoudt. Een fantastische afsluiter van een culinaire belevenis, waarbij we chef Patrick Devos en zijn keukenteam feliciteren. Reeds 35 jaar staat restaurant Patrick Devos garant voor verfijnde gastronomie en elk bezoek opnieuw proeven we de passie en genieten we van de gastvrijheid. De chef en zijn keukenteam gebruiken daarbij klassieke kooktechnieken maar ook innovatie en leggen het accent op het beste van bij ons, lokaal, biologisch en duurzaam. Hierdoor mag Patrick Devos zich terecht een Ere-Ambassadeur noemen van Vlaams Culinair Erfgoed. www.foodtaster.be/erfgoed/patrick-devos

Bij de thee of koffie krijgen we nog enkele huisgemaakte mignardises die zorgen voor een meer dan geslaagde lunch in het historisch centrum van Brugge.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 61/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 86/100