Modest

Adres

Weg naar Opoeteren 117 , 3660 Oudsbergen

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Sander Spreeuwers - sommelier Dana Vantulden

22/07/2023

Prijsindicatie

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 100,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 120,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Modest

www.restaurantmodest.be
info@restaurantmodest.be
089/21.60.20

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdagmiddag

Het restaurant is gehuisvest in een imposante en strakke nieuwbouw met parking en een mooie tuin achteraan. We worden warm ontvangen en begeleid naar onze tafel. Het interieur is modern en strak ingericht met een fantastisch mooi uitzicht op de tuin. We worden gevraagd naar een aperitief en kiezen voor 2 verschillende G&T. Een artisanale Italiaanse gin Bepi Tosolini die wordt gedistilleerd van 7 verschillende kruiden en een Belgische gin Blind Tiger met een waaier aan citrusaroma’s.

We worden al snel verwend met enkele amuses waarbij chef Sander Spreeuwers al meteen zijn signatuur neerzet: Pommes soufflées, grijze Noordzee garnaal, algen een Steamed bun, kalfsstaart, bloemkool, pickles en Gemarineerde makreel, wortel, combava of kaffirlimoen. Alle hapjes zijn lekker fris en overheerlijk van smaak trouwens nog nooit zo’n lekkere steamed bun gegeten! Heerlijk bij onze apero en we kijken vooral uit naar het vervolg.

Sommelier Dana Vantulden kreeg hulp van twee jongens van het keukenteam wegens personeelstekort (alom bekend in de horeca). Onder haar begeleiding doen zij het ook super goed in de zaal. We kiezen voor het 5-gangenmenu met aangepaste wijnen in Bob formule. Leuke formule als je nog met de auto moet rijden en alzo toch kan genieten van een beetje wijn.

En ja hoor het eerste voorgerecht is direct van niveau. De verwachting wordt helemaal ingelost. Met een bereiding van Tomaat, burrata, augurk, watermeloen en gerookte jus laat chef Spreeuwers zien en vooral proeven wat hij in zijn mars heeft.

Het tweede voorgerecht, Gekonfijte baby zeeduivel, spitskool, boterboon, myoga (Japanse gemberknoppen), mizuna (Japanse mosterdsla met een peperachtige smaak) en Dijonaise is opnieuw om duimen en vingers bij af te likken met een perfecte cuisson van de zeeduivel. Het hele gerecht is goed afgekruid en wordt vergezeld van een overheerlijke mousseline met Dijon mosterd. Het blijft crescendo gaan. Dit gerecht werd voortreffelijk gepaired met de Spaanse Viuda Negra – Las Levantadas, een witte Rioja aanbevolen door de vrouwelijke sommelier Dana Vantulden met 55% Viura druiven – 10% tempranillo blanco – 35% Malvasia. Elk druivenras worden apart geoogst en gefermenteerd alvorens deze te blenden. De wijn heeft levendige aroma’s van gele bloesem en rijp exotisch fruit, amandelen en toast. De verfijnde houtrijping zorgt voor een mooi evenwicht in de mond en toch een complexiteit die naar voor komt in de afdronk.

Het tussengerecht, Zeekat, nduja (smeerbare pikante worst uit Calabrië), aubergine en gefermenteerde paprika is opnieuw een schot in de roos. De chef blijft hoge ogen gooien. Ronduit een topgerecht. De aubergine was geweldig bereid en de jus van gefermenteerde paprika een hele lekkere aanvulling. Dit werd geslaagd gepaired met een Duitse witte wijn uit Baden: Von der Mark Walter – Triple G Limited Edition – Weissburgunder (Pinot Blanc)+Chardonnay 2020. Deze wijn wordt in eikenhouten vaten gerijpt gedurende 15 maanden en is daardoor weelderig en vol met tonen van citrus, rijp steenfruit, vanille, toast en gebrande noten. Deze lichtgeel gekleurde, frisse droge witte wijn laat zich vlot drinken en is uitgesproken sappig en vol met milde zuren en een goede lengte in afdronk, mooi in harmonie met de Zeekat en de Mediterraanse ingrediënten.

We kijken vol verwachting uit naar het hoofdgerecht. Kalf met gele en groene courgette. Het kalfsvlees was boterzacht en goed gekruid. De verschillende bereidingen van de courgette vullen dit mooi aan en de krachtige jus van het kalf maakt het gerecht af. De sommelier Dana Vantulden pairde dit met een Blaufränkisch Wohlmuth Neckenmarkt 2021. Deze rode Oostenrijkse wijn uit de Burgenland staat bekend om eersteklas Blaufränkisch druiven. De wijn rijpt in gebruikte barriquevaten, in het glas toont hij een donkere robijnrode granaatkleur met violette reflecties met een neus van rijpe bessenaroma’s, waaronder een bramentoon. De mond wordt gedomineerd door de aroma’s van sappige bessen, gecombineerd met een fijne kruidigheid. In de afdronk komen de fluweelzachte goed afgeronde tannines naar voor.

Laat ik nog even vermelden dat er telkens ook voor een geweldig mooi servies wordt gezorgd. Bij elke gerecht een aangepast bord, qua vorm of stijl wat onze totaalbeleving er alleen maar beter op maakt. Chef Sander Spreeuwers heeft zijn creativiteit laten zien en proeven, van klassieke tot eigentijdse bereidingen met respect voor de Franse keuken aangevuld met Aziatische smaakmakers.

En dan mogen we deze fantastische lunch afsluiten met een seizoensdessert van Aardbei met vlierbloesem en rabarber. Dit is, hoe zou het anders zijn, terug een topper, heerlijk fris en de rabarber zorgt voor een lekker zuurtje.

Onze score: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 85/100