Markt XI

Adres

Driftweg 11 , 8420 De Haan

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Benne Van Torre - gastvrouw en sommelier Katrijn Blondé

29/09/2023

Prijsindicatie

€ 90,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 135,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 120,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 175,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 75,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 75,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Markt XI

www.markt11.be
info@markt11.be
059/43.44.44

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdagmiddag - donderdag

We stappen binnen in een heel mooi en gezellig huiselijk kader met een authentieke “zeesfeer”. Chef Benny Van Torre verwelkomde ons persoonlijk en begeleidde ons naar de tafel. Hij stelde het lunchmenu voor in 4 of 6 gangen. Wij opteren voor het 6-gangen menu.

Als apero nam ik een lokaal gedistilleerde gin uit De Haan, een lekkere en frisse start. The Sunset Gin is gemaakt op basis van citrusfruit met limoen, zoete sinaasappelschil, kaneel, jeneverbessen, cassia-schors en een klein beetje drop, een lokale aanrader.

De eerste hapjes worden ingezet. Cannelloni Hereford rund met pickles , Ganzenlever met gerookte paling en appel, Bouillon van kokkels met peterselie en sjalot en een Kraker van wonton met handgepelde garnalen en kerrie. Ze presenteren en ogen mooi, de smaken zijn goed, de “explosie” of het wakker maken van onze smaakpapillen blijft echter toch een beetje achterwege met uitzondering van het laatste hapje, de Kraker van wonton met handgepelde garnalen en kerrie, dit is zeker een hoogvlieger op niveau, we kijken enthousiast uit naar het vervolg.

Het eerste voorgerecht, Noordzeekrab – Komkommer – Avocado – Amandel – Kaviaar ‘Imperial’ is een zeer mooi gepresenteerd bord en de smaken zijn top. De krab was goed afgekruid en de combinatie met de avocadocrème, komkommer en amandel was bijzonder smaakvol ook de afwerking met de ‘Imperial’ kaviaar is een meerwaarde. Het niveau gaat duidelijk pijlsnel omhoog. De gastvrouw, echtgenote en sommelier Katrijn Blondé pairde dit met een lekkere Côtes de Provence rosé Miraval van 2021. Deze rosé wordt gemaakt op basis van Cinsault, Grenache en Syrah druiven en heeft aroma’s van bloemen en rood fruit, een frisse zomerwijn met voldoende body voor dit gerecht. Een zachte zuurbalans zorgt voor een frisse afdronk.

Het tweede voorgerecht, Kreeft ‘Bretagne’ – Venkel – Tomaat – Aïoli, is ronduit een TOP-gerecht. Smaakvol, uitstekende kruiding, een minutieuze cuisson van de kreeft en voortreffelijke smaakcombinaties. De chef en zijn keukenteam zijn op kruissnelheid. Als tussengerecht serveert chef Van Torre ons Kabeljauw – Girolles – Spinazie – Artisjok – Vin Jaune. Ook dit gerecht is uitmuntend. Ik kan het rijtje van presentatie, kruiding, cuisson en combinaties terug afgaan.

Voor het hoofdgerecht heeft de chef gekozen voor Eend ‘Barbarie’ – Sinaasappel – Wortel – Butternut – Zilverui. Het bord werd ingezet en je zag meteen dat de garing van de eend uitstekend was. Ze werd kort aangebakken en vooraf traag gegaard. Mooi rosé en subliem van cuisson. De chef maakte de saus op basis van de natuurlijke jus van de eend en verwerkte er wat appelsien in. Hij wist deze klassieker feilloos om te zetten naar een moderne uitvoering, kortom een overheerlijk gerecht.

Gastvrouw Katrijn serveerde hierbij een uitstekende Italiaanse rode wijn: Nittardi Ad Astra 2019 uit het hart van de Chiantistreek in Toscane. Een prachtige robijnrode wijn met een heel verleidelijke en complexe neus met aroma’s van rijp rood fruit, bessen en pruimen met een lichte kruidige toets en een mooie houtimpressie. In de mond zet de wijn aan met heel wat sappig fruit, het is een mooi samenspel tussen de elegante zuren en de edele tannines.

We kijken uit naar de afsluiters van deze zeer geslaagde lunch. En of we er naar uit mochten kijken. Beide desserts, Chocolade – Peer – Muscovado (rietsuiker van Mauritius) – Citroen ‘Amalfi’ en daarna Framboos – Lychee – Hibiscus – Pistache, waren top. Ze zeggen altijd “het dessert vergeet je niet” en beiden maken een blijvende positieve indruk.

In restaurant Markt XI zorgt gastvrouw en sommelier Katrijn Blondé bovendien voor een zeer gastvrije en professionele bediening in een harmonieuze samenwerking met chef Benny Van Torre en zijn keukenteam. Prijs-kwaliteit kunnen we dit restaurant zeker aanbevelen waardoor het meteen tot de favorieten van Foodtaster behoort.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 61/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 85/100