La Durée

Leenstraat 28

8870 Izegem

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Angelo Rosseel

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
051/31.00.31 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Angelo Rosseel opende La Durée 10 jaar geleden. Hij was een van de beste discipelen ooit van Geert Van Hecke (De Karmeliet in Brugge), bij wie hij 3 jaar souschef was. Daar ontstond ook zijn vriendschap met maître d’hotel Gilo De Cooman.

De ontvangst in de strak ingerichte villa verloopt hoffelijk en efficiënt. Deze professionaliteit loopt als een rode draad doorheen de ganse bediening en door ons vijfgangen vismenu “Essential Flavors - Spring ’17” aan € 105,00 pp.

Frisse amuses wekken de eetlust op: gerookte forel met romanescocrème, aïoli, polentakrokant, escabèche vinaigrette en tonijn met venkel, zeewier en radijs. Gelakt buikspek met Thaïse aubergine en prei sluit het apero moment af.

Jonge makreel met nieuwe erwtjes, labbonen, citrus en tuinkers wordt ons opgediend als voorgerecht. In het eerste tussengerecht zijn de witte asperges, kokkels, jus van pompelmoes en lamsoor heel mooi in harmonie en bekoren op vlak van garing, kruiding en presentatie. Ook de rode poon van het tweede tussengerecht met gebakken bloemkool met grijze garnalen en gerookte boter wordt smaakvol gepresenteerd.

De zeebaars vervult de hoofdrol samen met raketsla en groene asperges. Deze garnituren kunnen wel niet tippen aan de fantastische zeebaars.

Zoete ciflorette aardbei, platte kaas, ijs van wilde veldzuring en een flensje sluiten een verfijnde lunch af.

Bij de koffie en thee worden nog enkele huisgemaakte mignardises gebracht met onder meer appeltaart en cassistaart met meringue. En de wijnkaart? Geweldig!

La Durée behoort tot de top van West-Vlaanderen! Dit restaurant verdient terecht een plaats in de FoodTaster top 5 van West-Vlaanderen.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 - totaal: 85/100

Prijsindicatie (07-04-2017)

€ 65,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 115,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 165,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 150,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig