La Durée

Adres

Leenstraat 28 , 8870 Izegem

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Angelo Rosseel

10/09/2020

Prijsindicatie

€ 75,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 105,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 165,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 240,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 65,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 70,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer La Durée

www.laduree.be
resto@laduree.be
051/31.00.31

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag - maandag

La Durée “perfecte seizoensimpressie”

Een lunch bij La Durée is zeker een aanrader, wat een verwennerij.
Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door de gastvrouw Anouk Wilms die ons keuze laat uit enkele tafels. We merken meteen op dat hier de afstand tussen de tafels ruim gerespecteerd wordt samen met de sobere maar gezellige inrichting stelt dit ons meteen gerust. De lounge muziek doorbreekt de stilte en zorgt voor een geluidsbuffer tussen de tafels.

Er wordt ons meteen gewezen op de ontsmettingsalcohol op tafel zodat het duidelijk is dat het geen olijfolie is. Er is ruime keuze uit de klassieke aperitieven, maar we kiezen liever een fles wijn uit de wijnkaart. Even was er twijfel tussen de lunch met barbeel, kabeljauw en mousseline, met verse garnalen en geprakte aardappelen en als dessert wijnperzik met zwarte vijg en karamel-ijs (65 euro). Maar we laten ons verleiden tot de Seasonal Impressions Summer ’20 om de zomer mee af te sluiten.

Als eerste aperitiefhapje krijgen we een toast met in huis gezouten ricottakaas, haring en kaviaar van haring. Bijzonder luchtig en fantastisch gekruid. De lat wordt meteen hoog gelegd en ook de volgende apetizer met aubergine, crème van aubergine en fetakaas is echt zomers net als het laatste aperitiefhapje een tartaar van tomaat Andine uit de Provence met mosterdzaad. De aperitiefhapjes zijn zeer smaakvol, niet té veel zodat onze smaakpapillen perfect getriggerd zijn en klaargestoomd voor het eerste voorgerecht.

Als wijn kiezen we voor een aromatisch witte wijn uit de Rueda in Spanje van de Verdejo druif met de klinkende naam “The free soul” en op de kurk de vermelding “Born to be free”. Deze wijn is niet meteen goedkoop voor een Verdejo, 65 euro, maar is bijzonder smaakvol en past zich moeiteloos aan aan elk gerecht tot zelfs bij het rundsvlees van het hoofdgerecht. Een huisgemaakt vers gebakken zuurdesembrood dat nog wat warm is verklapt meteen de moeite die men hier doet om de gasten culinair te verwennen.
Ananastomaat met crème van verse amandel, Amalfi citroen en indien aangevraagd perfect aangepast aan een notenallergie. Een frisse start en de gele tomaat is niet alleen visueel heel divers van het laatste aperitiefhapje maar ook qua smaak een geslaagd gerecht met pittige kruiding en nog echt de zomer in het bord. De gang met de gebrande sardines die daarop volgt moet zeker niet onderdoen, samen met artisjok, parmezaan, notensla en een crumble van zwarte olijf is dit een zeer evenwichtig gerecht, eenvoudig maar de som van de smaken zorgt zeker voor een schitterend geheel. We gaan verder met een visgerecht namelijk gebraden pladijs met verse Noordzeegarnalen, borlottibonen, broccoli en een beurre noisette op basis van de garnalenfond. De zomerse zeelucht komt ons tegemoet en de cuisson van de vis is perfect. Daarna volgt nog een fantastisch langoustine met jonge erwtjes, groene asperges, tuinbonen en een cannelloni van ramenas met kaas en ijzerkruid. Een supplement van kaviaar is mogelijk, maar ook zonder de kaviaar zijn we meteen fan van dit gerecht, er valt echt niets op aan te merken! Het hoofdgerecht de gegrilde Rubia Gallega met sucrine of slahart, boontjes en een kroket van polenta is opnieuw lekker. Visueel leek het of de gril net té hard had gestaan, maar de smaken waren mooi robuust en de uitstekende cuisson van het vlees overtuigde ons meteen van de vakkennis van de chef. Ook vegetarische gasten worden evenzeer verwend met een evenwichtig menu.

Tot slot werden we aangenaam verrast door het dessert met wijnperzik, zwarte vijg, agrumes en specerijen, karamel-ijs, een granité van sangria afgewerkt met gezouten caramel. Een uitgekiende harmonie van alle smaken waar we de chef gerust mee kunnen feliciteren, dit is een nagerecht om duimen en vingers van af te likken. Perzik staat niet bovenaan onze dessertkeuze, maar dit gerecht heeft ons echt bekoord en is een waardige afsluiter van een uitstekende lunch. Chef Angelo heeft een zeer positieve indruk op ons gemaakt, niet alleen wat de smaakcominaties betreft maar zeker ook de uitgekiende mix aan texturen. Wij kijken alvast uit naar impressies van het volgende seizoen en La Durée bevestig ons enthousiasme om dit restaurant als favoriet van FoodTaster.be te selecteren.
Ook de gastvrouw, Maître d’Hôtel en Sommelier van dienst Anouk Wilms heeft deze lunch tot een hoger niveau getild dankzij haar aandacht voor detail aan elke tafel, haar professionele inzet en klantvriendelijkheid, proficiat.

Onze score: smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 88/100