La Cravache

Adres

Gentsesteenweg 215 , 8930 Rekkem

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Koen Devos - Sous chef Yentl Blanckaert - Koude keuken dochter Silke Devos - Gastvrouw Anja Verheye - Sommelier Orlane Crépel -

18/10/2025

Prijsindicatie

€ 60,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 84,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 90,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 150,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer La Cravache

www.lacravache.be
info@lacravache.be
056/42.67.87

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondagavond - maandag - dinsdag

Vanaf het eerste moment werden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Anja Verheye. Met een warme glimlach begeleidde ze ons naar onze tafel, vanwaar we konden genieten van een prachtig uitzicht op het terras. Ze stelde de menukaart voor en vroeg naar onze aperitief- en waterkeuze. Ons verzoek om het eerste voorgerecht – de foie gras – te vervangen, werd vlot bevestigd. Een attente start die vertrouwen wekte.

We kozen het vijfgangen gastronomische menu van Chef Devos (90 euro), voorafgegaan door een glas champagne Autréau Premier Cru. De eerste amuses zetten meteen de toon: fris, verfijnd en perfect in balans. Vooral de soep van knolselder sprong eruit, een klein maar bijzonder smaakvol gerecht, een uitstekende opener.

De eetruimte is smaakvol en gezellig ingericht, al zou de akoestiek iets meer demping kunnen gebruiken. Door de nabijheid van andere tafels met 4 personen moesten we iets luider converseren, misschien was dit gewoon een momentopname.

In de plaats van de foie gras kregen we als eerste voorgerecht een fraai gepresenteerde Tonijntartaar, tarwe en pesto, avocadopuree, wasabi mayonaise en appel met venkel. De vers gesneden tonijn was van topkwaliteit en perfect gekruid. De frisse garnituur en de jus van Granny Smith maakten het gerecht compleet. De verhouding tussen tonijn en tarwe mocht voor mijn smaak iets evenwichtiger omdat de tarwe de delicate smaak van de vis lichtjes overheerste. Bij dit gerecht stelde de sommelier Orlane Crépel een glas passende witte wijn voor: La Jara Vino Pinot Grigio Bianco van 2024 uit de Veneto in Italië. Trouwens de wijnkaart is indrukwekkend met voor elk wat wils zowel wat betaalbare wijnen betreft als luxe verwenwijnen, dit verdient zeker een pluim.

Voor het tweede gerecht koos Chef Devos en zijn keukenteam voor Zeeduivel, risotto, gebrande prei en geconfijte tomaat met chorizogel en een witte wijnsaus met chorizo. Ook hier was de kruiding perfect in balans. De combinatie van zeeduivel met saffraanrisotto en gebrande prei leverde een rijk en smaakvol geheel op. Als tweede witte wijn werd een glas Riesling voorgesteld van Fritz Walter uit de Pfalz in Duitsland van 2023. Een frisse witte wijn die mooi harmonieerde bij de diverse ingrediënten van de zeeduivel en Sint-Jacobsvruchten.

Als tussengerecht worden gebakken en licht gerookte Sint-Jacobsvruchten geserveerd met pastinaak, spinazie, citrussaus en gedroogde zwarte olijf. Een absoluut topgerecht en voor mij het hoogtepunt van de avond. De gaartijd van de Sint-Jakobsvrucht was perfect, de saus is subtiel en verfrissend. Alles klopte: presentatie, smaak en textuur. Dit is zonder twijfel een signatuurgerecht van de chef.

In het wildseizoen kiest de chef voor Patrijs als hoofdgerecht en wat een keuze! Een halve patrijs, veenbessen, bospaddenstoelen, savooi en spek, tijmsaus en krielaardappelen. De patrijs was verrassend mals en sappig, een waar genot en de garnituren versterkten de smaak terwijl de tijmsaus zorgde voor een aromatische omkadering. Van begin tot einde pure klasse. Chef Koen Devos is bovendien Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed en dat proef je zeker in dit klassieke gerecht. Bij dit gerecht dronken we een glas Carignan Mon Amour van Claude Vialade 2024 uit de Languedoc-Roussillon afkomstig van honderd jaar oude wijnstokken waardoor deze wijn een perfecte intensiteit had bij dit wildgerecht.

De maaltijd werd op bijzondere wijze afgesloten met een taartje van Crèmeux van chocolade met ijs van rozemarijn, tule van bloedappelsien, bosbes en coulis van lychees. Het rozemarijnijs was een gewaagde, maar geslaagde keuze: subtiel kruidig, niet te zoet en perfect in balans met de frisse toetsen van lychee en bloedsinaasappel. Een elegante afsluiter van een geslaagde culinaire ervaring.

Bij de koffie en thee werden we nog verwend met enkele heerlijke Mignardises van de kar, een laatste verfijnde groet uit de keuken.

Het keukenteam leverde een schitterende prestatie, Chef Koen Devos wordt professioneel bijgestaan door Sous-chef Yentl Blanckaert en voor de koude keuken dochter Silke Devos. Het zaalteam gestuurd door gastvrouw Anja Verheye vormt een geslaagde tandem samen met sommelier Orlane Crépel en verzekeren een fijne bediening met natuurlijke charme en professionaliteit. Bovendien komen bij Cravache passie en vakmanschap samen voor een bijzonder aantrekkelijke prijs en dit is dan ook terecht een favoriet van Foodtaster.be

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 61/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 86/100