Julien

Adres

Grote Baan 6 , 9920 Lievegem

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Davy Devlieghere - gastvrouw Marie-Julie Haeck - sommelier Brecht Eelbode

04/07/2023

Prijsindicatie

€ 58,00 Enkel beschikbaar op weekdagen lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 78,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 95,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 157,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Julien

www.restaurantjulien.be
info@restaurantjulien.be
09/324.43.11

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag - maandag

We genieten van een warme ontvangst met begeleiding naar onze tafel. Het interieur is gezellig en kunstig ingericht met een mooi uitzicht op het terras en de landerijen erachter. We gaan voor het 5-gangen menu (95 euro). Na keuze van ons aperitief, Gin Tonic “Crazy Monday” op basis van citrus, fris en zomers volgen 4 aperitiefhapjes. De amuses zijn al direct een schot in de roos. Lekkere frisse smaken, perfect gekruid: een Cracker van zwart brood en venkelzaad met een dip van zure room, sesam en limoen; Tartelette van zoete bataat, peking eend, avocado, emulsie van ras el hanout, gepekelde beukenzwam en koriandercress; Tartaar van mantelschelp, vinaigrette van pimpernel, emulsie van pinda, gepekelde radijs en capucijnsblad; Gegratineerde Zeeuwse mossel, peterselie en Japans broodkruim, daaronder lamsoor en prei met een jus van mossel en lavas. Gewoon een heerlijke start van deze lunch die ons doet uitkijken en verlangen naar wat chef Davy Devlieghere voor ons verder in petto heeft.

Het eerste voorgerecht van het menu is een Tartaar van Balfego duurzame blauwvintonijn met een emulsie van witte soja, opgelegde koolrabi, nori, mini broccoli, zeevenkel en dashi-bouillon. Dit is een heerlijk fris gerecht. Je proeft dat de tartaar van tonijn vers à la minute is gesneden, top gekruid en de bouillon van dashi afgewerkt met een olie van koriander en peterselie past hier subliem bij. De witte wijn, een Anjou ‘Les Rochettes’ 2020, aanbevolen door de sommelier is naar onze smaak een beetje te eenvoudig voor dit gerecht.

Het volgende voorgerecht, Witte asperges ‘Mechelen’, klassiek geserveerd met een kwartelei, handgepelde garnalen, lotte en een dijonaisesaus. Mooi bord, perfecte cuisson van de lotte en boterzachte asperges, de dijonaise saus is een absolute meerwaarde. Hierbij beveelt de sommelier een Jurançon sec 2021 aan. Toch wel een karaktervolle wijn, mooie gele kleur, beetje zuren in de afdronk. Het perfecte zaalteam onder leiding van de klantvriendelijke gastvrouw Marie-Julie Haeck is echt wel op niveau, met oog voor detail en aandacht voor alle gasten.

De chef serveert ons als tussengerecht Kreeft ‘Church Bay’, klaargemaakt op de BBQ met verse capellini pasta, courgette en een jus van kreeft. Een fantastisch gerecht en meteen onze persoonlijke favoriet. Davy Devlieghere weet zijn gerechten goed te kruiden, de cuisson van de kreeft is ook exact zoals het hoort.

We zijn toe aan het hoofdgerecht. Dry aged kalf ‘Avilena’ (Spaans runderras) gebakken in lookboter met een kroketje van polenta en rozemarijn, een crème van portobello, gepofte ajuin gevuld met portobello en een snee rauw gemarineerd kalf, afgewerkt met een jus van het kalf en morilles. Het is al gezegd, we gaan het hier herhalen, perfecte cuisson, smaakvol gekruid, gewoon een overheerlijk gerecht. De sommelier selecteerde bij dit gerecht een ‘Salcheto Nobile di Moltepulciano’ 2019. Een rode Italiaanse wijn uit Toscane die perfect past bij dit gerecht: complex in geur, een neus van rijp fruit en een toets van abrikoos met een lichte tanninestructuur, karaktervol en een intense afdronk.

Na het hoofdgerecht is het ook mogelijk om uit een ruim aanbod kazen te kiezen, maar we laten de mooie kaaskar deze keer aan ons voorbij gaan. Als sluitstuk presenteert de chef ons een creatie rond Aardbeien uit Hoogstraten met een mousse van platte kaas, koekjes van platte kaas, cremeux van kalamansi, witte chocolade, opgelegde rabarber en een vinaigrette van aardbei en basilicum. Echt wel een geslaagd dessert voor deze lunch dankzij de schitterende presentatie en de fantastische frisse smaakcombinaties. Bij de thee werden nog een enkele garnituren gebracht, Ijsbounty, Komkommer met olijfolie en klaverzuring, een Klassieke madelein en een stukje chocoladetaart met bittere chocolade. Een uitdagende mix van nieuwe en klassieke smaken, perfect in lijn met de huisstijl van restaurant Julien. Chef Davy Devlieghere en zijn keukenteam hebben ons aangenaam verrast.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 85/100