Innesto

Adres

Kapelhof 13-15 , 3520 Zonhoven

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Koen Verjans - gastvrouw Sofie De la Rivière

20/07/2023

Prijsindicatie

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 77,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 100,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 145,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Innesto

www.innesto.be
info@innesto.be
011/49.67.47

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag - maandag

Het populaire restaurant zat afgeladen vol wat meteen een impact had op de akoestiek, er was heel veel lawaai van door elkaar pratende mensen wat voor mij een refter gevoel creëerde. De bediening verliep wel meteen vlot en we konden snel aan tafel en werd ons naar het aperitief gevraagd.

We kiezen beiden voor een aperitief van het huis. Mijn tafelgenoot kiest voor een wodka met aardbei en citrus, een frisse en goede start voor de maaltijd. Mijn apero met jenever en conference peer was spijtig genoeg veel te zoet en niet echt geschikt te noemen om te starten. Deze heb ik dan ook wijselijk laten staan om mijn maag toch open te houden.

De eerste hapjes waren lekker van smaak, fris en een heerlijke aanzet voor de maaltijd. De sommelier is goed onderlegd en stelde ons leuke en lekkere aangepaste wijnen voor die bij meerdere gerechten pasten. We kiezen het Innesto menu met 5 gangen (100 euro).

De voorgerechten, als eerste de Zeeuwse Hamachi met radijs, groene tomaat en verveine is een mooi gepresenteerd bord met een lekkere en frisse bereiding van geelvinmakreel. Een snuifje zout had het wel helemaal afgemaakt naar mijn smaak. Het tweede, de Noordzeevis met gepofte paprika, artisjok en amandel is wederom mooi ogend met bovendien een goede cuisson van de vis, deze keer perfect gekruid. Er is een heerlijke samenhang van de diverse ingrediënten en de sommelier weet dit succesvol te pairen met een Pouilly Fumé 2022 van het familiedomein Serge Dagueneau & Filles. Een droge witte wijn met fruitige aroma’s en een licht rokerig accent. De wijn is fris in de mond met mooie mineralen en een fruitige en intense afdronk, ideaal bij de voorgerechten.

Met het tussengerecht, Oester “Irish Mor” met aardappel, karnemelk, zeegroenten en kaffir, toont chef Verjans zijn kunnen. Mooie presentatie en top gekruid. De oester was netjes gepocheerd, heel lekker zowel van smaak als van textuur.

De tafel werd regelmatig ontkruimeld wat toch altijd fijn is. Enerzijds de aandacht die je krijgt als gast van het zaalpersoneel en anderzijds is het toch altijd fijn om te eten van een “propere tafel”.

Als hoofdgerecht wordt een Duif “Anjou” geserveerd met groene asperges, girolles, broccoli en specerijen. Gefeliciteerd met de ronduit perfecte cuisson van de duif, goed gekruid en geserveerd met een lekkere krachtige jus. Echt een top gerecht. Dit werd gepaired met een glas rode wijn, Barbera d’Asti ‘Casareggio’ 2022 – Agostino Pavia & Figli. Deze heeft een robijnrode kleur met aroma’s van klein rood fruit, kruiden en leder. De wijn werd 4 maanden in inox cuves bewaard en nog eens 4 maanden op eikenhouten vaten. De smaak is droog met een geslaagde balans tussen aciditeit en smaak met mooie afgeronde tannines en een lange afdronk.

Het dessert, Aardbei met pistache, yuzu en witte chocolade is niet alleen een streling voor het oog. Dat is het ook voor de tong en de smaakpapillen. De chef serveerde ons 2 verschillende bereidingen van de aardbei. Wat een geweldige afsluiter van de maaltijd is dit, niet té zoet met een aanwezig zuurtje, gewoon perfect. Bij de thee mogen we nog enkele huisgemaakte zoetigheden kiezen van de dessertkar. Dat laten we ons zeker niet ontgaan als einde van een verwenmaaltijd.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 59/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 83/100