Il Trionfo

Adres

Paul Parmentierlaan 203 , 8300 Knokke

Type keuken

Mediterraanse keuken

Chef

Agostino (Gusti) Pungitore - Gastvrouw: Ann-Sévérine Bocklandt

17/07/2021

Prijsindicatie

€ 79,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 79,00 dinner menu (aantal gangen: 4)


€ 95,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Il Trionfo

www.iltrionfo.be
trionfo@skynet.be
050/60.40.80 - GSM: 0473/60.40.80

Sluitingsdagen

Dinsdag - woensdag - donderdagmiddag

Dineren bij Il Trionfo is passie voor eten, de liefde van de Italiaanse familie en alles overgoten met een vakantiesaus.

De familie Pungitore heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Er is geïnvesteerd in geluidsdempers en een pastastraat waardoor er tussen het maken van de pasta en het bereiden ervan slechts 5 minuten nodig is. Tijdens ons bezoek waren er ook 2 stagiairs uit Italië in de keuken en zelfs de zoon van Chef Gusti die het zaalteam kwam versterken.

We kozen voor het menu i gusti di Gusti, 79 euro met 3 aperitiefhapjes bij de witte Sauvignon Blanc van het huis Cantina Terlano Winkl uit het Noord-Italiaanse hoger gelegen Winkl, Alto Adige DOC Südtirol van 2020. Deze wijn ondersteund het zomerse vakantiegehalte en een perfecte match zo bleek bij de voorgerechten. Maar eerst werden onze smaakpapillen getriggerd door een inktviskroepoek met gerookte forel en krabsla, een aardappelsla met zalm en een burrata met basilicum. Onze Italië reis is meteen uitstekend gestart. Bovendien wordt al het brood vers bereid net als de grissini en de focaccia.

Voor het eerste voorgerecht is er keuze uit “tonno” tonijn met een vinaigrette van sesamzaad op een bedje van fregula of de befaamde Vitello Tonnato. Aan de overkant van onze tafel wordt gekozen voor de tonijn en ik kies voor de Vitello Tonnato één van mijn lievelingsgerechten wat hier een echte klassieker is en altijd lekker. De tonijn is verrassend en even fris als kwaliteitsvol.

Daarna kiezen we voor Raviolo ‘mare del Nord’ met langoustine en garnaal en Pasta pesto en Pasta met truffel. De grote raviolo is zeer delicaat bereid met heerlijke langoustine en daarnaast de pasta uit de nieuwe pastastraat die ook perfect geserveerd wordt om duimen en vingers van af te likken. Dit is genieten voor ons wat er ook gezegd of geschreven wordt!!! Ook het hoofdgerecht moet hier niet voor onderdoen, er is keuze uit Zeebaars met een licht pikante risotto met tuinbonen, schuim van witte wijn en koraal of Tagliata alla Fiorentina, versneden entrecôte met aardappelgratin. Het vlees is perfect van cuisson en wordt bij voorkeur saignant geserveerd maar naar wens kan dit aangepast worden. De gratin is gelukkig ook bijzonder licht en de tomaat en het stukje broccoli doen niets af aan de eenvoud van dit gerecht. De risotto is precies gaar en buitengewoon smaakvol en zelfs aantrekkelijk gepresenteerd wat niet evident is voor een rijstgerecht als risotto. Hierbij kiezen we voor een klassieker van Antinori de Volte dell’Ornellaia, een tweede wijn van de topwijn Ornellaia uit Bolgheri. Een bijzonder evenwichtige wijn die helemaal past bij de Tagliata waarvoor de meerderheid van onze tafel zonder twijfelen kiest.

Als dessert kiest iedereen een ander gerecht: de tiramisu met een knipoog naar het verleden en de toekomst, een creatie met ananas en gecarameliseerde ananas, melkchocoladeschuim en een amandelcrunch of een dame blanche met vers gedraaid vanille-ijs.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 57/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 82/100