Hostellerie Saint Nicolas

Adres

Veurnseweg 532 , 8906 Elverdinge - Ieper

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Franky Vanderhaeghe - Michael Vanderhaeghe - gastvrouw Sandra en Marieke

31/03/2022

Prijsindicatie

€ 75,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 75,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 125,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 180,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 150,00 à la carte

€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn

€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Hostellerie Saint Nicolas

www.hostellerie-stnicolas.com
info@hostellerie-stnicolas.com
057/20.06.22

Sluitingsdagen

Zondag - maandag

Twee generaties samen in de zaak, dit vroeg om vernieuwing van de keuken en optimalisatie van de zaal en een nieuw design van het tuinterras. En of dit restaurant klaar is voor de toekomst! We zijn zeer onder de indruk van de vernieuwingen in de keuken, waar de ervaring en praktische aanpak duidelijk in het ontwerp zijn meegenomen. Alles is in compartimenten opgedeeld en volgens de strengste normen qua koeling en hygiëne, voor mij één van de mooiste horeca-keukens van België. Dit wordt nog duidelijker als we de gerechten voorgeschoteld krijgen. Het beste van beide werelden, de klassieke invloeden van Chef Franky en de nieuwe smaken van zoon Chef Michael, we zijn aangenaam verrast met de lunch en plannen binnenkort een bezoek voor het diner, maar ondertussen laten we jullie al meegenieten.

Na een warme ontvangst door gastvrouw Sandra en de Maître d’Hôtel worden we naar onze tafel begeleid. De nodige afstanden worden vlot gerespecteerd tussen de tafels en we genieten van het witte tafellinnen en het mooie zicht op de tuin. We laten ons een glas witte wijn aanbevelen als aperitief door de sommelier Karel Vandevoorde. Het wordt een Verdejo-Sauvignon Blanc Adaras Lluvia van 2020 met een fris boeket van het huis Venta La Vega uit Castilië, Spanje, een uitstekende suggestie. Bij het aperitief krijgen we maar liefst 6 exquise hapjes voorgeschoteld. De eerste drie zijn een Praline van hesprolletjes met witloof, een Dipsaus van vitello tonnato met crackers van zwarte olijven en parelcouscous met zachte paprika, granaatappel en Griekse yoghurt. De hapjes zijn mooi gepresenteerd en zeer smaakvol met een pittige kruiding. Daarna volgen een bladerdeeggebak met wulken en gremolata, pompoencake met ricottakaas en Parmezaanse kaas en passievrucht en tot slot een vernieuwde versie van Tarte Flambé met ajuin, spek en een luchtig schuim van zure room. Ook deze hapjes zijn om ter lekkerst en zeer creatief aan tafel gebracht.

Aangezien we een afspraak hebben om 14u, kiezen we voor het lunchmenu met aangepaste wijn en koffie of thee (75 euro).  Als eerste voorgerecht krijgen we Chef Franky’s famous Gravlax, gemarineerde wilde Schotse zalm met venkelsalade en dillesaus. Dit gerecht verdient zeker de naam van de chef, de pure smaken zijn perfect gedoseerd, meer hoeft dat niet te zijn. Als tussengerecht krijgen we een kleine portie Asperges met tofu, gebakken morieljes, coulis van spinazie en jus van munt en citroenmelisse. Het water komt me nog in de mond als ik eraan terug denk. Gewoon super lekker! Bij de asperges serveert de sommelier een Sauvignon de Touraine uit de Loire “L’arpent des Vaudons” 2020 van het huis Jean François Mérieau. Opnieuw een voltreffer, volledig in harmonie met het gerecht en frisse afdronk. We merken op dat dit ervaren zaalteam totaal op mekaar ingespeeld zijn en als enige doel stellen: de klanten verwennen en laten genieten.

Als hoofdgerecht krijgen we traag gegaarde Hoevekip met gegratineerde asperges, gepekelde gele raap en vadouvansaus. De sauzen van het voor- en hoofdgerecht verraden vakkennis en ervaring. Gelukkig voor mijn tafelgenoot werd een sauskommetje op tafel gezet en wees gerust er bleef niet veel meer van over. De garing van de kip en asperges waren perfect. De gele raap leek op flinterdun gesneden ananas, maar de raap was zeker een meerwaarde ook visueel. Bij dit gerecht dronken we een glas Italiaanse rode wijn Val Liona Veneto Rosso IGT 2020 uit Verona van Da Inama Azienda Agricola San Bonaficio. Opnieuw een goede match, niet te zwaar maar toch smaakvol, gemaakt met Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenère.  Dit zijn geen typische Italiaanse druivensoorten, maar het was zeker een ontdekking om de Carmenère druif buiten Chili te drinken. Tot slot het dessert, Tiramisu “anders bekeken” met peer en ijs van Petit Beurre koekjes. Dit dessert was naar mijn mening iets te zwaar, maar wel lekker als afsluiter van de overheerlijke lunch.

Bij de koffie en thee werden nog huisgemaakte mignardises geserveerd, Chocoladetaart met pecannoten en sinaasappel, klassieke Misérable, Tartine Russe met mokka en Mango met kokosnoot en witte chocolade. Pure verwennerij en wees gerust er is niets teruggegaan naar de keuken. We kijken uit naar een volgend bezoek waar we een totaalbeleving van diner met overnachting in hun B&B plannen.

Met dank aan fotograaf Kris Jacobs van Kris Jacobs Photography voor de foto’s van de chefs en de gastvrouwen.

Klimaatkeuken !

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 61/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 – totaal: 89/100  Top 10 restaurant van België