Hof Van Cleve
Prijsindicatie
€ 200,00 lunch menu (aantal gangen: 5)
€ 285,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 200,00 dinner menu (aantal gangen: 5)
€ 285,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)
€ 305,00 à la carte
€ 100,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 100,00 min. prijs / fles rode wijn
Contacteer Hof Van Cleve
www.hofvancleve.cominfo@hofvancleve.com
09/383.58.48
Sluitingsdagen
Zondag - maandag - dinsdagmiddagVanaf het eerste moment worden we warm en joviaal onthaald door de jonge gastvrouw Céline Vandenberghe die haar rol met glans vervult. We worden persoonlijk begeleid naar onze tafel, terwijl het volledige zaalteam ons onderweg vriendelijk verwelkomt. Een bijzonder attente ontvangst. Bij de reservatie hadden we reeds enkele allergieën doorgegeven, en deze werden meteen bij aankomst bevestigd – een geruststellende en professionele aanpak.
Al snel verschijnt er water op tafel en wordt naar een aperitief geïnformeerd. Als ginliefhebber probeer ik graag nieuwe smaken uit. Deze keer kies ik voor een lokale creatie uit Kuurne: Blind Tiger, een kruidige gin die gecombineerd wordt met een Fever-Tree tonic. Het resultaat is een smaakvol en pittig aperitief dat mijn smaakpapillen meteen activeert. We kiezen voor het Signatuurmenu “Eenvoud van de natuur” met vijf gangen.
De hapjes die volgen zijn subliem: fris, verfijnd en perfect gekruid, zo is er Langoustine met kaviaar en hazelnoot, Zeebaars met Granny Smith en bergamot en Eendenlever met rode biet en granaatappel. Ze zetten de toon voor wat nog komen zal. Het laatste hapje – een licht gegrilde Oester met jonge bladspinazie en een jus van Tom Kha Kai (een Thaise kokosbouillon) – was letterlijk out of this world. De oester was warm, maar behield die heerlijke zilte smaak van de zee, perfect in balans gebracht met de kruidige, romige saus. Onze verwachtingen voor de lunch zijn alvast torenhoog.
Er wordt een selectie van huisgebakken brood aangeboden, een ware belevenis op zich. We krijgen een uitgebreide toelichting aan tafel, met keuze uit tarwe, spelt, rogge en zelfs een glutenarme variant. Voor ieder wat wils.
Het eerste voorgerecht is Noordzeekrab met koolrabi, komkommer en verveine. Een verfijnd gerecht met subtiele smaken en een delicate structuur. De krab is heerlijk en perfect gekruid. Voor mij persoonlijk mocht er net iets minder bouillon bij – tegen het einde mengde die zich iets te veel met de krab. Sommelier Elizio Masson schenkt hierbij een witte wijn uit Corsica: Château Prince Pierre Napoléon Bonaparte – Calvi Argentella Blanc 2022, 100% Vermentino. Een heldere, goudgele wijn met tonen van citrus en een toets van witte peper. Fris, vol en mineraal met een elegante bitterheid – een goede match bij de krab.
Het tweede voorgerecht dat geserveerd wordt is Tarbot met venkel, piquillo chilipeper en afgewerkt met een hollandaise saus op basis van een bouillabaise. Een visueel aantrekkelijk gerecht, perfect in balans qua smaak. De hollandaise, bereid met bouillabaisse, is ronduit schitterend. Enige kleine kanttekening: de tarbot had een iets te lange cuisson naar mijn smaak.
Tussendoor krijgen we een Sorbet van sake met een espuma van Japanse pruimenlikeur. Een creatieve en frisse overgang. De smaakpapillen worden subtiel ‘gereset’ voor het hoofdgerecht.
Chef Floris serveert als hoofdgerecht jonge Anjou duif met sucrine, aubergine en barilotto, Italiaanse buffelmelkkaas. Wat een gerecht! De cuisson van de duif is werkelijk subliem, boterzacht, smeltend in de mond en perfect gekruid. De garnituren sluiten hier naadloos op aan en tillen het gerecht naar een hoog niveau. Sommelier Elizio kiest voor een rode Bourgogne uit de gemeente Savigny-lès-Beaune, van Pierre Guillemot (2022). Een wijn die barst van de aroma’s van zoete kersen, bessen, rozenblaadjes en een hint van sinaasappelschil. Medium tot vol in smaak, sappig en charmant in afdronk, een schitterende aanvulling op de duif.
Chef Floris laat hier duidelijk zijn unieke signatuur zien, met invloeden van zijn leerschool bij Peter Goossens, maar vertaald naar een eigen uitstraling met persoonlijke stijl. De bediening is uiterst professioneel, met een vleugje klasse zonder stijf te zijn. Het hele team lijkt feilloos op elkaar ingespeeld, waar elke medewerker exact weet wanneer en waar hij of zij moet zijn, steeds met de gast centraal.
De lunch eindigt met twee indrukwekkende desserts. Een eerste op basis van Framboos met yoghurt, sakura en pistache – fris, verfijnd en perfect in balans. En een tweede dessert met Chocolade Van Dender “Thailand 75%” met abrikoos, duindoornbes en amandel, intens, rijk en elegant. Beide desserts zijn ware kunstwerkjes op het bord én in de mond, om duimen en vingers af te likken. Maar zelfs daarna stopt het niet: we worden nog verrast met een indrukwekkende desserttrolley, boordevol huisgemaakte taarten en zoetigheden. Alles wordt begeleid door een heerlijk kopje verse citroenverbena infusie en zwarte Earl Grey thee.
Chef Floris Van Der Veken, zijn sous-chef Stijn Roelandt en het keukenteam samen met het geoliede zaalteam met gastvrouw Céline Vandenberghe, Maître d’Hôtel Serge Sierens, sommeliers Elizio Masson en Tom Christiaens en Maries Naeyaert weten exact hoe ze hun gasten een memorabele totaalbeleving moeten bezorgen.
Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 65/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 – totaal: 93/100