Haut
Prijsindicatie
€ 169,00 lunch menu (aantal gangen: 6)
€ 169,00 dinner menu (aantal gangen: 6)
€ 170,00 à la carte
€ 65,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 65,00 min. prijs / fles rode wijn
Contacteer Haut
www.hautrestaurant.beinfo@hautrestaurant.be
059/46.84.00
Sluitingsdagen
Zondag - maandag - dinsdagHet Oostendse restaurant bevindt zich op de hoogste verdieping (28e) van de Sky towers. We melden ons beneden aan en worden naar boven begeleid meteen naar onze tafel. We hebben een schitterend zicht op de haven en de kustlijn.
Als aperitief neem ik deze van het huis, watermeloen met gin en basilicum olie, lekker fris met een zuurtje, ideaal als start.
We gaan voor het 6-gangen menu (169 euro). De gastheer en sommelier, Randy Degroote vertelde ons dat ze om de 6 weken een nieuw menu samenstellen waarbij ze dan telkens ook 1 week sluiten. Ze werken samen met een 3-tal wijnleveranciers waarbij ze in functie van het menu telkens 3 wijnen laten voorstellen. Daaruit kiezen ze dan de meest gepaste wijn.
De hapjes zijn creatief, fris, lekker van smaak en goed gekruid, alles wat je verlangt voor een aangename start van de lunch. We beginnen met een Kroepoek van aardappel, een bisque en een dip-espuma. Daarna volgt een Krokant met ansjovis, gebrande paprika en chorizo samen met een Tartelette gevuld met rauwe garnaal en afgewerkt met ponzu en tapioca. De laatste amuse is een Flan met feta, meloen en groene tomaat. Daarna wordt een schitterend assortiment van vers brood decoratief op tafel geplaatst met 2 soorten boter en smout.
Het eerste voorgerecht, Hamachi met radijs, gepofte rijst en kaffir, wordt ingezet. Een mooi bord en het overtuigt als een heerlijk fris gerecht. De Hamachi (een geelvin tonijnsoort) is goed afgekruid en de jus maakt het hele gerecht af. Naar mijn persoonlijke smaak voegt de gepofte en gebrande rijst niet echt een meerwaarde aan dit gerecht, behalve voor het visuele aspect.
De sommelier pairde dit met een witte vollere en krachtige Portugese witte wijn, Douro Redoma 2022 gemaakt met Rabigato druiven (12 euro/glas), groengeel van kleur, fris in de mond met lichtzure toetsen, steenvruchten en een lange mooie afdronk.
Het tweede voorgerecht is Europese kreeft met artisjok, tomaat en basilicum. De chef besteed veel aandacht aan de presentatie van het bord. Dat maakt het eten alleen maar aangenamer. De kreeft is heerlijk van smaak, goed afgekruid en de tomaatjes en artisjok zijn een lekkere meerwaarde aan dit gerecht.
Als eerste tussengerecht serveert de chef, Dimitri Proost ons Zeebaars met dashi, gerookte boter en palourdesschelpen. Wederom is het een heel mooi bord. Het gerecht wordt door de gastheer nog afgewerkt met een vers opgeklopte mousseline dewelke ons aangeraden werd samen te nemen met de vis om alle smaken goed tot hun recht te laten komen. Super goed afgekruid, top cuisson van de zeebaars en dit alles overgoten met een krachtige en overheerlijke jus.
Voor het tweede tussengerecht krijgen we Bijvangst met Japanse curry en witte porto. Bijvangst is de vis die bij de garnalenvangst zit. Vandaag is dat de schartong. De chef serveert hierbij bloemkool in combinatie met een Japanse gele curry. Mooie harmonie in het gerecht, goed gekruid en de cuisson van de schartong is super. De gele curry is zacht en romig van smaak en zeker niet overheersend.
We hebben ook een mooi zicht op de open keuken waar we chef Dimitri Proost en zijn 5-koppig jonge team als een geoliede machine aan het werk kunnen zien.
Voor het hoofdgerecht voorziet de chef Kalf met sake kasu (een rijstcrème die het resultaat is van de sake productie), spitskool en maïs. Opnieuw een mooi gepresenteerd bord. Toch even vermelden dat men hier ook aandacht besteed heeft aan het servies. Altijd witte borden wat er toch voor zorgt dat een gerecht in al zijn facetten “blinkt”. Dit gerecht is ronduit subliem. Een top gerecht. Het kalfsvlees mooi rosé, boterzacht om in te snijden en fluweelzacht in de mond. Heel goed afgekruid, de chef weet de peper- en zoutmolen zoals ze zeggen echt wel liggen. De spitskool met bereidingen van maïs maken het af. De sommelier biedt ons hierbij een rode Siciliaanse wijn, Planeta Frappato Sicillia Vittoria DOC 2022 (14 euro/glas), aan. Deze heeft een oranje-rode kleur, een neus van rood fruit en kersen, aangenaam vol en karaktervol in de mond met een stevige afdronk. We genieten van deze match, een goede keuze bij het kalf. We zitten al hoog op het 28ste verdiep, maar deze gerechten brengen ons nog dichter bij de hemel.
We sluiten af met het dessert Citrus uit Amalfi met witte chocolade en boekweit. Het is een lekker fris dessert en een mooie finale van deze geweldige lunch met een vlotte service door een jong zaalteam onder leiding van de ervaren Randy Degroote. Echt eindigen doen we nog met een thee en enkele mignardises.
Met dank aan fotograaf Kris Vlegels voor de foto van Gastheer Randy Degroote en Chef Dimitri Proost.
Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 26/30 – totaal: 88/100