Grandis Brasserie-Wijnbar

Adres

Louis Dhondstraat 31 (AAN BRIELPOORTBRUG) Ruime en gratis parking op de Brielpoortparking aan de overzijde van de Brielpoortbrug , 9800 Deinze

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Johan Mares

13/02/2024

Prijsindicatie

€ 35,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 76,00 dinner menu (aantal gangen: 4)


€ 80,00 à la carte

€ 35,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 35,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Grandis Brasserie-Wijnbar

www.grandisdeinze.be
info@grandisdeinze.be
09/277.98.00

Sluitingsdagen

Woensdag - zondag

We mochten genieten van een fijn ontvangst en vlotte begeleiding naar onze tafel. Het restaurant is gezellig en trendy ingericht bovendien heeft Grandis een heel mooi terras dat in de zomer zeker en vast een trekpleister zal zijn. Op de achtergrond speelt een rustige loungy muziek.

Ik neem als aperitief een G&T Malfy con Arancia. Een Italiaanse gin op basis van Siciliaanse bloedappelsienen. Mijn tafelgenoot start met water. Als amuse krijgen we een kommetje met humus en een kraker, een klassiek hapje met mediterraanse smaken.

Als voorgerecht neem ik St Jacobsnoot op de grill / crème van bloemkool / citrus / crumble van parmaham (23 euro). Chef Johan Mares zorgt voor een mooi gepresenteerd bord, een fluweelzachte en lekkere crème van de bloemkool, afgewerkt met een olie van groene kruiden (het geheim van de chef 😉). De Coquilles zijn mooi gegrild met een goede cuisson. Mijn tafelgenoot kiest Artisanale garnaalkroketten (2 stuks 19 euro), vanaf begin maart helaas 24 euro door de prijsstijging en het tekort aan grijze Noordzeegarnalen. Er is een interessante selectie wijnen per glas en beide gerechten wordt gepaired met een Chardonnay Bloemendaal 2018 uit Zuid-Afrika (8 euro per glas). Een frisse witte wijn met een groen-gouden kleur, karaktervol en perfect passend bij ons voorgerecht. Het mag trouwens gezegd worden dat de garnaalkroketten veruit de beste zijn die we in lange tijd gegeten hebben.

Voor het hoofdgerecht nemen we de Côte à l’os “Angus Grand Cru” uit West-Vlaanderen voor 2 personen (54 euro per persoon). Vooraf wordt het vlees gepresenteerd op een houten plank wat de goesting nog vergroot. De Angus Grand Cru wordt mooi getrancheerd opgediend aan tafel met een super garing van de côte à l’os. Het gerecht wordt gebracht met vers gesneden frietjes en een salade die gepimpt werd (lees er zaten wat stukjes broccoli en groene asperge onder verwerkt), overgoten met een heerlijk frisse vinaigrette. Als extra side-dish namen we nog een witloof salade. Kan het nog klassieker zal je denken, maar de chef mengde het witloof met een julienne van Granny Smith appel en kruidde de salade bijzonder goed af. Voor mijn persoonlijke smaak net iets teveel mayonaise, maar mijn tafelgenoot vond het lekker. We kiezen hierbij een glas rode wijn Herdade Do Rocim 2021 uit de regio Alentejano Portugal (8 euro per glas). Deze wijn heeft een diepe, geconcentreerde robijnrode kleur met een opwindend aroma van zwart fruit en een evenwichtige mineraliteit met kruidige tonen van de vatrijping. In afdronk genieten we van de goed gestructureerde tannines en een evenwichtige zuurtegraad.

Het zaalteam zorgt voor een klantvriendelijke en professionele bediening. Ook het keukenteam functioneert als een geoliede machine en daarenboven levert ook Chef Johan Mares een belangrijke bijdrage aan de totaalbeleving van de gasten in de zaal.

Als dessert nemen we allebei een Dame Blanche met boterroomijs “Tartiste”, chocoladesaus en slagroom (14 euro). Moet het nog gezegd worden, altijd een goede test om het keukenteam en hun chef te beoordelen. Het ijs is écht romig en de chocoladesaus smeuïg en net voldoende warm en niet té warm. De slagroom mocht voor mij iets voller zijn van textuur maar dit is opnieuw mijn persoonlijke mening.

In deze brasserie en wijnbar kan men de hele dag door genieten van eerlijke gerechten, deze zaak is dan ook zonder twijfel een favoriet van Foodtaster.be. De wijnkaart biedt zowel ontdekkingen als klassiekers voor iedere wijnliefhebber, startende met zeer interessante prijzen.

Met dank aan fotograaf Rudy Roan voor de foto’s van chef Johan Mares en het interieur van Grandis.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 58/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 – totaal: 80/100