Goffin

Adres

Maalse steenweg 2 , 8310 Sint-Kruis Brugge

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Timothy Goffin - Valerie gastvrouw en sommelier

09/09/2022

Prijsindicatie

€ 75,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 101,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 110,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 160,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Goffin

www.timothygoffin.be
info@timothygoffin.be
050/68.77.88

Sluitingsdagen

Woensdag - zaterdag - zondag en feestdagen

Uiterst vriendelijk worden we onthaald in het kleine maar gezellige restaurant Goffin in Sint-Kruis bij Brugge. De gastvrouw Valerie laat ons de keuze uit de nog vrije tafels voor 2. We maken onze keuze om aan het venster te gaan zitten.  Met een 12-tal couverts is er voldoende ruimte tussen de met linnen gedekte tafels om ongestoord te tafelen.

Het menu ligt al op tafel en vrijwel meteen wordt ons gevraagd naar het aperitief, we kiezen voor witte wijn van de gevarieerde wijnkaart. Een Menetou Salon 2021 van Chavet (50 euro) wordt geschonken door Valerie die met meerdere wijnopleidingen samen met haar man zorgt voor een uitstekende wijn pairing. Het is een verademing om een jonge jaargang te ontdekken van deze Loire wijn zodat de frisheid van deze witte Sauvignon meteen uit het glas springt.

Bij het aperitief wordt een weelde aan hapjes geserveerd, gaande van een kroepoek van eekhoorntjesbrood, een kersttomaat gemarineerd in vodka, een krokant van wortel gevuld met wortelpuree en een soep van groene asperges met komkommer en framboos. Daarna volgt een tartaar van rode biet met kwartelei met krokantje en tot slot een kroketje van kabeljauw met Togarashi, een soort van Japanse peper met mandarijn. Meteen toont de chef zijn liefde voor groenten en zijn veelzijdigheid. Chef Timothy Goffin durft zeker ook te kruiden, maar steeds met aandacht voor een uitstekende balans.

We kiezen een 4-gangen menu (90 euro) en dit zullen we ons zeker niet beklagen. Huisgemaakt brood dat warm op tafel wordt gezet is gewoon té lekker om te laten staan en ook aan de andere tafels merken we dat het vers gebakken brood bijzonder goed smaakt.

Als eerste voorgerecht krijgen we Krab in een soort van maïspannenkoek met een schuim van mierikswortel en limoen, subtiel gepresenteerd. We ontdekken ook een zoete toets bij de fijne smaak van de krab die wat minder geprononceerd is door de overheersende mierikswortel.

Het tweede voorgerecht is Kabeljauw met inktvis, structuren van tomaat en kappers. De vis is perfect gegaard en het gerecht wordt gepresenteerd met de inkt van inktvis wat zeker voor een contrasterend optisch effect zorgt.

Vervolgens komt het hoofdgerecht, Zwartpoot kip met zure abrikozen, hanenkam paddenstoelen, dragon en verse erwten. De kip uit de Bourgogne werd aan het spit geroosterd en samen met een ravioli van ganzenlever geserveerd. Ik moet toegeven dat het lang geleden is dat ik zulke malse en sappige kip heb gegeten, bij het gerecht wordt door de chef in de zaal wat uitleg gegeven en hij nappeert de saus op basis van de kip.

Tot slot als dessert een prachtige creatie met mirabellen, gelei van kers, ijs van basilicum, Sakura (Japanse kersenbloesem), zoethout, yoghurt en vlierbloesem samen met een chocoladecrumble, een crème van chocolade en kamille. Het geheel is een veelvoud aan smaken, maar toch weet de chef een harmonie te creëren dankzij de huisgemaakte yoghurt die alle componenten met elkaar verbindt. Het is niet elke chef gegeven om zo een samenspel aan aroma’s te maken en ons zo te verwennen tot aan het einde van het menu. Bij de Earl-Grey thee worden nog enkele mignardises geserveerd met enkele koekjes, een tartelette, pate de fruits en een perfect gebakken cannelé de Bordeaux, wat uiterst zeldzaam is (de meeste zijn bijna zwart gebakken onderaan) en nog maar eens de veelzijdigheid van deze chef toont. Tot slot krijgen we nog enkele mini-smoutebollen bijzonder lekker gekruid met Masala, beter gekend van het Indische gerecht Tikka Masala.

Wat we waarderen is dat er ook een BOB wijn arrangement (20 euro) mogelijk is of huisgemaakte bijpassende non-alcoholische sappen (30 euro) waarvoor bij elk gerecht een keuze wordt gemaakt uit wel 20 verschillende sappen om zo de best mogelijke harmonie te creëren zonder alcohol.

Zowel de gastvrouw en sommelier Valerie als de chef Timothy Goffin halen voldoening uit de tevredenheid van hun klanten en zo werken beiden samen naar perfectie in hun sfeervolle restaurant.

Laat u vooral niet afschrikken dit restaurant is alleen geopend in de week, behalve op woensdagen en feestdagen, maar is uitstekend te combineren met een uitstap naar Brugge.

Klimaat Keuken !

Onze score: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 85/100