Fleur de Lin

Adres

Lokerenbaan , 9240 Zele

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Lode De Roover - gastvrouw Barbara Dhondt

04/10/2017

Prijsindicatie

€ 49,00 niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 69,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 75,00 dinner menu (aantal gangen: 8)

€ 110,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 42,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Fleur de Lin

www.fleurdelin.be
info@fleurdelin.be
052/44.45.00

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag

Op restaurant gaan in Zele? Zele, is dat niet ver, afgelegen? Welnee! Je neemt op de E17 Antwerpen-Gent de afrit Lokeren-Zele/Dendermonde en 2 minuten later rij je al de ruime parking op van Fleur de Lin.

Chef Lode De Roover was Ferdy Debecker’s souschef in het Eyckerhof te Eikevliet (Bornem). Onder diens impuls nam hij in 2010 deel aan de prestigieuze kookwedstrijd Prosper Montagné 2011. Zijn wilde eend vloog ‘los’ in de roos want hij ging met de zegebloemen naar huis!

Talenten staan snel op eigen benen. Op de vernieuwde site van de oude spinnerij Zevensterre aan de Lokerenbaan in Zele opende hij in het najaar van 2013 met zijn echtgenote Barbara Dhondt een eigen restaurant: Fleur de Lin oftewel ‘Vlasbloem’.

Vele kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepers gaan voorzichtig en kleinschalig van start in een bescheiden infrastructuur, zich onzeker afvragend of hun project zal aanslaan. Geen schuchterheid bij Barbara en Lode: hun zaak staat er meteen, vanaf dag 1. Op vlak van inrichting en moderne ‘looks’ kent dit restaurant weinig gelijken. Het interieur blijft na je bezoek nog ettelijke dagen op je netvlies plakken.

Een 60-tal couverts kunnen ingedekt worden, waarvan een deel als ‘private dining’. De tafels staan ver uit elkaar zodat rustig, intiem tafelen hoe dan ook verzekerd is.

De ontvangst en bediening door Barbara en zaalverantwoordelijke Jef Duymelinck verlopen enthousiast en hartelijk. Vanuit de keuken presenteren Lode en zijn team mooie, seizoensgebonden combinaties. Als aanvang niet minder dan 6 stuks fingerfood of amuses. Enkelen ervan zitten er ‘bonk op’: fris en zurig, dus ideale eetlust opwekkers! Ook de voorgerechten kunnen bekoren: enerzijds nieroogkreeft, mooi in balans met buikspek, anderzijds een tartaar van zeebaars, harmonieus begeleid door Oosterschelde paling, butternut en Japanse bouillon. De presentatie van de hoofdgerechten is oogstrelend. De kruiding van de duif uit Anjou en de garing van de kalfszwezeriken konden ietsiepietsie beter. Een vers afgedraaide ‘witte madam’ en een oerdegelijke café glacé tillen het culinair genot opnieuw naar hogere regionen.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 57/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 81/100