Fine Fleur

Adres

Lange Gasthuisstraat 41 B , 2000 Antwerpen

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Thomas Diepersloot - sous chef Nils Delveaux - gastheer Mark Reynders - sommelier Melissa Dominicus

07/09/2023

Prijsindicatie

€ 95,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 145,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 135,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 205,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Fine Fleur

www.restaurantfinefleur.be
info@restaurantfinefleur.be
03/369.26.36

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdag

We worden enthousiast ontvangen door gastheer Mark Reynders in een heel aangenaam, warm en eigentijds kader. Op de achtergrond speelt rustige loungemuziek. Buiten was het 31°C, de temperatuur binnen in het restaurant was goed geregeld, niet te fris, gewoon aangenaam om de maaltijd te nuttigen.

We kiezen voor het 5-gangenmenu en kijken al snel uit naar wat chef Thomas Diepersloot ons gaat serveren. De amuses zijn al meteen een schot in de roos:  lekker fris, een kleine bite, goed gekruid, Tonijn met kerrie en zeewier, Parmezaan met basilicum, Crystal bread met kruidenkaas en bieslook, Graved Lax, dille en komkommer en tot slot Tomaat, burrata en groene kruiden. Een geslaagde start van deze lunch volgepakt met zomerse smaken en genieten van de diverse texturen.

We starten met het eerste voorgerecht, de Noordzee krab met Kaffir, appel en pompelmoes op een mooi en minimalistisch gepresenteerd bord. De kruiding van de krab was perfect, heerlijk harmonieus met de appelbereidingen en afgewerkt met een jus van Kaffir. Sommelier Melissa Dominicus stelde ons hierbij een Siciliaanse witte wijn voor, Gulfi 2021 van Valcanzjria, een blend van Chardonnay, Carricante en Albanello uit het diepe zuiden: een frisse en fruitige aanzet, droog in de mond met een evenwichtige afdronk, kortom een goede match.

Het tweede voorgerecht, Schol met bloemkool, dille en karnemelk is opnieuw een overheerlijk gerecht. De chef weet ons echt op en top te verwennen. Perfecte cuisson, super kruiding en de jus van karnemelk met olie van dille is een meerwaarde. Dit alles wordt smaakvol gepaired door sommelier Melissa met een klassieke witte wijn: Saint-Véran Les Sables van  het huis JC Guyaux, 2020. Een licht gouden kleur, een neus van boter en lichte toast, heel zachte aanzet in de mond met een elegante afdronk, ideaal bij de schol en de karnemelksaus.

Als tussengerecht presenteert de chef Langoustine met rode biet, shiso en watermeloen. Sous-chef Nils Delveaux zette de borden in en gaf ons een uitgebreide beschrijving om van te watertanden. En deze verwachting werd meer dan ingelost, mooie presentatie, super goed gekruid, een uitstekende garing van de langoustine en heerlijk gepaired met bereidingen van rode biet. Werkelijk een TOP gerecht.

Kan het nog beter vraag je je dan af. Met het hoofdgerecht, Japanse Wagyu met spitskool, yoghurt en ossenstaart, weet chef  Diepersloot onze smaakpapillen echt nog steeds in stijgende lijn te verwennen. Het Wagyu vlees was van topkwaliteit. Ik moet dezelfde bewoording als hiervoor gebruiken. Top gekruid, foutloze cuisson en afgewerkt met een overheerlijke jus van ossenstaart. Hierbij werd een rode wijn geserveerd, Casar de Burbia 2018 van Mencia druiven. Een Spaanse wijn uit de regio Bierzo met een complexe neus, kardinaal rood van kleur, karaktervol in de mond en met een lange evenwichtige afdronk.

Framboos met Moerasspirea, amandel en citroen. Je kan je niets beter wensen en inbeelden als afsluiter van de maaltijd. De chef heeft ons hier werkelijk van onze sokken geblazen met dit harmonieuze dessert, lekker fris en overheerlijke bereidingen van framboos en amandel. Daarbij werd passend een Moscati d’Asti Vento del Mare 2022 Azienda Agricola 499 Camo geserveerd. En dan heb ik het nog niet over het prachtig samengestelde bord, want het oog wil toch ook wat. Volgens het spreekwoord “de laatste zijn de beste” moet ik hier wel concluderen dat dit helemaal van toepassing is. De afsluiter kan ik hier gerust als het beste gerecht omschrijven en dit uiteraard zonder afbreuk te doen aan de andere gangen. Ronduit een super totaalbeleving en het aanraden meer dan waard. Ook de prijs kwaliteit-verhouding van dit restaurant is geslaagd. We sluiten af met een thee en enkele mignardises en kunnen met een gelukzalig gevoel huiswaarts keren. Voor Foodtaster.be meteen het tweede beste restaurant in Antwerpen-centrum!

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 27/30 – totaal: 91/100