De Savoye

Adres

Dumortierlaan 18 , 8300 Knokke-Heist

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Ignace De Savoye - gastvrouw Sarah

18/07/2021

Prijsindicatie

€ 35,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 65,00 dinner menu (aantal gangen: 3)


€ 76,00 à la carte

€ 35,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 44,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer De Savoye

www.desavoye.be
info@desavoye.be
050/62.23.61 - 0475/96.25.61

Sluitingsdagen

Woensdag - donderdag

Restaurant De Savoye bevindt zich op de trendy Dumortierlaan in Knokke. Hier ontvangen Chef Ignace De Savoye en zijn echtgenote Sarah nu al bijna dertig jaar hun gasten en ze doen dat nog altijd met evenveel passie en overgave. Dit visrestaurant in het hart van Knokke blijft ons hart stelen en onze smaakpapillen verwennen. De eigenaar en chef Ignace de Savoye weet als geen ander om ons te blijven verbazen met waanzinnige porties die prijs-kwaliteit aan de top staan voor ons. Er wordt een lunchmenu aangeboden aan 35 euro en het menu ‘s avonds bedraagt 65 euro met telkens 3 gangen met diverse keuzemogelijkheden.

We kiezen à la carte deze keer en starten met een Maatje als hapje vooraf en al meteen wordt duidelijk dat de chef geen compromissen sluit, twee volledige maatjes met verse boontjes en een eenvoudige passende vinaigrette. De maatjes zijn echt blinkend als een trofee en zo worden ze ook verorberd, zoals Ignace deze weet uit te zoeken, kunnen wij ze niet zelf kopen, echt subliem. Daarna starten we met gefrituurde Goujounettes met tartaar of Foie gras of geplette Aardappel met garnalen of Kaaskroket. De keuze is gevarieerd en hier ga je niet met honger buiten. Foie gras mag met stip zijn signatuurgerecht genoemd worden, vers gemaakt en quasi onovertroffen, zonder franjes en opnieuw een stevige portie. Vervolgens kiezen we voor Kabeljauw met saus naar keuze, vers bereid door de chef en natuuraardappelen. De Ijslandse kabeljauw wordt door de chef persoonlijk aanbevolen aangezien deze iets vaster is en bijzonder fijn van smaak. Dit kunnen we helemaal bevestigen, klassiek en degelijk, perfect van garing en bovendien nog een ruime portie huisgepelde grijze garnalen, mijn gasten zijn duidelijk verrast en nemen dit restaurant meteen op voor een volgend bezoek. Ook de Steak au poivre stelt nooit teleur net als de Zeetong naar keuze gegrild of gebakken, gewoon overheerlijk.

Mits een lange wandeling voor en na dit restaurantbezoek permitteren we ons een klassiek dessert zoals Sabayon met naar keuze vers gedraaid vanille-ijs of fruit, een Café glacé en een Citroensorbet, allemaal even lekker.

De witte Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland van Saint Clair zorgt voor een citrustoets die helemaal past en de gerechten zonder twijfel verfrist.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 54/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21/30 – totaal: 75/100