Cuines 33
Prijsindicatie
€ 195,00 lunch menu (aantal gangen: )
€ 270,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 195,00 dinner menu (aantal gangen: )
€ 270,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)
€ 72,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 72,00 min. prijs / fles rode wijn
Contacteer Cuines 33
www.cuines33.beresto@cuines33.be
050/60.60.69
Sluitingsdagen
Zondag - woensdag - donderdagAchter een anonieme façade stap je binnen in het gezellige en knusse restaurant van chef Edwin Menue en gastvrouw Fleur Boussy. We worden heerlijk warm ontvangen door Fleur. Het restaurant is omgetoverd naar een nieuw concept ‘The Experience’. Hierbij volgen we het menu van de chef, die omwille van de experience geheim blijft. Het is de bedoeling je volledig onder te dompelen in de culinaire geneugten van chef Edwin Menue. De prijs voor dit menu bedraagt 195 euro en indien gewenst met aangepaste wijnen 260 euro.
We worden eerst ontvangen in de aperitieflounge, de eerste MOOD, waar een rustige achtergrond muziek speelt. Er staan allemaal kleine ronde tafeltjes met aan de ene kant een grote bank en aan de andere kant krukjes. In een leuke sfeer en setting genieten we van een aperitief, de cocktail maison met gin, vlierbloesem, limoen en framboos. De gin cocktail is zomers fris met een geslaagde balans tussen zoet en zuur. Perfect op mee te starten. Daarbij krijgen we heerlijke vingeraflikkende hapjes. Deze worden persoonlijk ingezet door chef Menue en zijn alvast een streling voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. Neem bijvoorbeeld het hapje met kaviaar dat werd opgediend in een mini cloche met daarop een steur als handvat. De kruiding is perfect, de combinatie van de ingrediënten en de presentatie, … alles klopt gewoon. De chef weet hier direct zijn stempel neer te zetten en we kijken vol verwachting uit om ‘The Experience’ te ondergaan.
Na de hapjes en het aperitief komt chef Edwin Menue ons persoonlijk halen en neemt ons mee naar de tweede MOOD in een andere ruimte. In de tussenruimte krijgen we eerst nog een hapje aangeboden, een smaakvolle Kalamansi-shot met fingerlime.
Het eerste voorgerecht, een salade van Zeeuwse Oester, avocado en Granny Smith appel wordt ter plaatse afgewerkt met ijspoeder van ponzu die chef Menue met een Japanse ijsmandoline creëert. Wat een smaakbom, geweldig afgekruid, lekker ziltig en opnieuw een streling voor de mond en smaakpapillen. Het concept draagt zeker bij tot de ervaring. We zitten met andere gasten aan een grote lange eettoog in een rechthoek rond de opdienruimte of toog zeg maar waar de chef en zijn team de gerechten samenstellen en afwerken. Letterlijk voor en onder onze neus. Wat een unieke beleving voor alle zintuigen!
We kiezen voor een glas witte wijn en gastvrouw en sommelier Fleur Boussy stelt ons een Spaanse witte wijn voor: Cantayano La Seca Rueda 2022. Een levendige witte wijn met rokerige en geroosterde nuances, vergezeld van tonen van zoethout en perzik, versterkt door een delicate zuurtegraad. Een uitzonderlijke smaakervaring van deze 100% Verdejo. In de mond is de wijn zuiver, geconcentreerd en zeer vol voor een Verdejo, met een rotsvaste kern, uitstekende mineraliteit, frisse zuren en een uitstekende lengte en grip op de levendige en nog vrij jeugdige afdronk. Deze wijn is een geslaagde match voor het menu dat toch rijk is aan diverse ingrediënten.
Het volgende voorgerecht, gemarineerde Langoustine met peer, rammenas, tomaat en zelf opgelegde knoppen van de lindeboom. Boven ligt een krokantje van sesam afgewerkt met zelf gepekelde wasabi. Dit is een onwaarschijnlijke smaakexplosie in de mond. De chef werkte dit nog af met een jus van tomaat lichtjes spicy gemaakt. Ook deze is fantastisch lekker van smaak, dat is trouwens het hele gerecht. De langoustines zijn gewoonweg subliem.
Voor het derde gerecht werden we per “tafel” meegenomen door de chef naar de keuken voor MOOD 3. Aldaar kregen we brood, een Brioche “croissant” met een crème van makreel en een gevuld zwart tasting glas. De chef nodigt elke gast uit om te raden welke drank geserveerd wordt. Met een zwart glas kan je alleen afgaan op geur en smaak, het visuele wordt volledig geblindeerd. We kunnen wel onthullen dat de gekozen drank perfect passend is bij het brood. Een toffe meerwaarde aan het concept. Het idee van de chef is om geen brood te serveren op de klassieke manier maar gewoon als een afzonderlijk gerecht.
We staan hier in het hart van het restaurant en het mag wel gezegd worden dat de keuken echt spic-en-span is, dat moet natuurlijk wel als je alle gasten hier een gerecht laat proeven.
Voor het volgende gerecht gaan we terug naar de eettoogruimte, MOOD 2, Zeebaars omwikkeld met nori en gegaard in een zoutmeringue. Het stukje vis wordt aan ons getoond en ter plaatse wordt de zoutmeringue op de vis gespoten, waarna deze naar de keuken gaat om te bereiden. De cuisson van de zeebaars is meer dan perfect voorzien van een overheerlijke beurre blanc en uitmuntend afgekruid met een crème van “getoaste” knolselder. Wat de presentatie betreft weten we dat de chef bijzonder creatief is, maar het overtreft glansrijk onze verwachtingen.
Hierna verrast de chef ons met een Gepocheerde Kalfszwezerik met een mousseline van aardappel, afgewerkt met een gepekelde eidooier die ter plaatse over het gerecht geraspt wordt. De superlatieven blijven zich opstapelen. De chef gooit hoge ogen en maakt ze ook meteen echt waar. De hele beleving blijft gewoon crescendo gaan. We vragen bij dit gerecht een glas rode wijn en Fleur Boussy serveert ons een Spaanse wijn, Los Mores ‘Roig’ uit de Priorat van 2016. Een donkerrode blend van Grenache (40 %), Carignan (40 %), Cabernet Franc (10 %) & Syrah (10 %) zorgen voor een krachtige afdronk. Deze wijn heeft een dynamisch en levendig mondgevoel met fijne tonen van een zeer geïntegreerde fruitige rijping.
We zijn toe aan het hoofdgerecht. De chef serveert ons Belgisch Kalfsvlees gegrild op de BBQ, tuinbonen, morille, groene asperges en een crème van zwarte look. Euforie, hoe lekker kan je een gerecht maken! Het kalfsvlees is super mals. De garnituren met tuinbonen, morille en groene asperges zijn buitengewoon en dit alles afgewerkt met een krachtige jus aangevuld met een olie van daslook is gewoon klasse. Ik liet in het begin “om duimen en vingers” af te likken al eens vallen, zelfs dat lijkt nu een “understatement”.
We kijken echt uit naar de afsluiter van deze beleving. De lat kan echt niet meer hoger denken we. We noteren dat gastvrouw Fleur Boussy bij elke Mood zorgt voor een buitengewone klantvriendelijke en professionele bediening.
Toch even vermelden dat gedurende de hele lunch we niet weten welk of hoeveel gerechten er nog volgen. Alzo weet chef Menue ons terug te verrassen. Hij serveert nog een bereiding van camembert met een ijs van botermelkazijn. Elke gast heeft daarbij een ruime keuze uit een assortiment passende wijnen met onder meer porto en Madeira.
Het dessert, een bereiding van Gezouten Aardbeien uit Moerkerke, afgewerkt met een jus, een schuim van vijgenblad en een sorbet van vlierbloesem. Normaal denk je aan zoet bij een dessert en dat is het hier helemaal niet. Maar toch de naam van afsluiter meer dan waardig.
En het is nog niet gedaan. De chef komt ons halen voor de MOOD 4. In het tussensas krijgt elke gast nog een extra gerecht aangeboden. Een Smokey Sigaar van zoethout en nougatine. Deze presenteert hij in een rokende asbak. Daarna terugkerende naar de aperitiefruimte krijgen we koffie of thee geserveerd met enkele sublieme huisgemaakte mignardises. Bij het betreden van de ruimte hangt er een rook, een soort verneveling, om als het ware een “gezonde” rokersruimte te creëren. De ruimte voelt ook aan als een nieuwe kamer. Echt een leuk idee. Er is serieus nagedacht over dit concept en deze beleving, het menu wordt regelmatig aangepast en volgt de seizoenen. Een nieuwe trend en stijl is hiermee ingezet en er zullen ongetwijfeld nog restaurants dit concept kopiëren, maar de gecreëerde sfeer en het niveau van chef Edwin Menue en gastvrouw Fleur Boussy lijkt ons moeilijk te evenaren. Dit is echt dé nieuwe TOTAALBELEVING !!!
Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 67/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 – totaal: 95/100