Couvert Couvert

Adres

Sint-Jansbergsesteenweg 171 , 3001 Heverlee

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Laurent Folmer - Vincent Folmer

29/06/2017

Prijsindicatie

€ 50,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 110,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 120,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Couvert Couvert

www.couvertcouvert.be
info@couvertcouvert.be
016/29.69.79

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdagmiddag

Egenhoven nabij Leuven huisvest al meer dan 15 jaar een der beste restaurants van Vlaams-Brabant. Het pand waarin Couvert Couvert gevestigd is, oogt aan de straatzijde heel gewoon en onopvallend. De ingang bevindt zich achteraan. Het interieur contrasteert met de buitengevels: het is hedendaags en minimalistisch.

Chef Laurent Folmer , die samen met zijn broer Vincent de uitbating verzorgt, ontvangt ons persoonlijk.

De keuze à la carte is zeer beperkt: slechts 10 gerechten, waarvan 4 desserten. Wij opteren voor het driegangen lunchmenu, dat in elke gang keuze biedt tussen 2 gerechten hetgeen wij optimaal benutten.

Na enkele eenvoudige amuses starten wij met een uitstekende tartaar van gemarineerde tonijn onder een afdak van radijs. Ook de courgettes “meunières” en de kokkels stellen niet teleur.

Op advies van sommelier Thomas Boogaerts zorgt een mooie blonde Italiaanse uit Piemonte voor glasgenot. Haar naam? Derthona Vigneti Massa.
De hoofdgerechten overweldigen niet qua bordpresentatie. De kabeljauw en de parelhoen zijn wel mooi gegaard: licht glazig respectievelijk mals en sappig. De edele kip krijgt copieuze groene begeleiding van erwten, asperges en notensla.

Frisse, fruitige desserten sluiten onze maaltijd af.
Op het mooi terras genieten wij na met een sterke ristretto.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 56/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21/30 – totaal: 77/100