Castor

Kortrijkseweg 164

8791 Beveren-Leie (Waregem)

86 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Maarten Bouckaert - gastvrouw Stefanie Vandewalle

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
056/19.01.21 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het was buiten héél warm, dus deze keer geen terrasjesweer. Geen nood: binnen was het aangenaam luchtig zodat ons tafelcomfort verzekerd was. Het restaurant liep vol, ook al was het een doordeweekse middag!

Frisse en smaakvolle aperitiefhapjes brachten ons meteen in stemming voor onze à la carte maaltijd.

Mijn zeekat werd geserveerd met paprika, duindoornbes en ajuin uit de Cévennes. De noordzee krab van mijn overbuur kreeg passend gezelschap van paddenstoelen en bloemkool. In zijn bord zorgde kerrie voor extra pit.

De sommelier had uitstekende begeleidende wijnen uitgekozen: een glas La Ponce Côtes du Rhône blanc van het Domaine des Escaravailles en een glas Spaanse Viña Mein 2016 D.O Ribeiro. De hoofdgerechten volgden in een vlot, aangenaam tempo. Op mijn bord een prachtige moot tarbot. Mooi van de graat gehaald, perfect gegaard én afgekruid. Prei, spinazie en dragon versterkten de smaak van de edele platvis. Een jonge sappige duif, gecombineerd met spitskool, eendenlever en mimolette kaas, bracht ook mijn compagnon in hogere sferen.

De wijnsuggesties mochten er alweer zijn: een glas Sauvignon Blanc AOC Saint-Bris 2016 van het Domein Clotilde Davenne en een glas rode Tobia Tinto Seleccion de Autor Rioja 2015.

Met groene appel, witte chocolade, kokosnoot en vanille besloten wij een werkelijk voortreffelijke lunch.

Chef Maarten Bouckaert en gastvrouw Stefanie Vandewalle zorgden vanaf de ontvangst tot en met de afrekening voor een goed gevoel. Castor is immers ook prijs/kwaliteit een topper en Maarten Bouckaert is goed op weg om een plaats te veroveren in de allerhoogste gastronomische regionen! We zouden er wekelijks willen terugkomen!

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 - totaal: 86/100

Prijsindicatie (26-07-2018)

€ 45,00 Niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 60,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 88,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 122,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 83,00 à la carte

€ 47,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 47,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig