Castor

Adres

Kortrijkseweg 164 , 8791 Beveren-Leie

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Maarten Bouckaert - gastvrouw Stefanie Vandewalle

07/06/2023

Prijsindicatie

€ 99,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 151,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 147,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 222,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn

€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Castor

www.cas-tor.be
info@cas-tor.be
056/19.01.21

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag - maandag

Achter een strakke kubusvormige gevel kom je binnen in een zeer mooi kader. Het samenspel van beton, glas en hout stralen gezelligheid uit. Op de achtergrond is een rustige loungemuziek te horen. We worden fijn ontvangen door gastvrouw Stefanie Vandewalle. Zij begeleidt ons naar onze tafel en vraagt meteen of we een aperitief wensen. Ik ga voor een Gin Tonic, Jin Jiji, met citrus op haar aanraden. Zij stelt ons ook de verschillende menu’s voor en wij opteren voor het 5 gangenmenu.

We worden al meteen vlot bediend met enkele overheerlijke hapjes. Deze zijn zeer goed gekruid en heerlijk van smaak. Kan er alleen maar aan toevoegen “geweldige opener van deze maaltijd”. Dit geeft echt zin naar meer en laat ons uitkijken naar het vervolg van deze lunch. Chef, Maarten Bouckaert, heeft al direct de toon gezet en zijn signatuur laten proeven.

Het eerste voorgerecht, Zalm ‘Wester Ross’ met avocado, dashi en snijboon, is meteen een voltreffer. Geweldige smaken en combinaties, prachtige bordpresentatie, perfect gekruid; kortom een overheerlijk gerecht. Zalm op 3 wijzen gemaakt. Een tataki van zalm met avocado, groene appel en komkommer – een tartare van zalm met nori mayonaise – een warme bereiding van zalm gelakeerd met miso en een algenbouillon van dashi. De witte wijn, Bergdolt Weisburgunder 2021, is een geweldige match met dit gerecht. Mooie lichtgele/groene kleur, complexe neus met toetsen van appel en steenvruchten en een pikante citrustoets die toch wel overheerst in de mooie lange afdronk en perfect in harmonie is met het gerecht, fris en een zuurtje dat wat blijft hangen op de tong.

De lijn wordt verder gezet. Het tweede voorgerecht, Gebakken zeetong met gerookte paling, prei, een consommé van geroosterde sesam en lavas is wederom een zeer mooi gepresenteerd (wit) bord. Dit nodigt zo uit om eraan te beginnen. En wat het oog ziet, wordt nog beter eens dit gerecht de smaakpapillen raakt. Fantastisch met een meer dan perfecte cuisson van de zeetong, een krachtige jus en super gekruid. Werkelijk een gerecht om duimen en vingers bij af te likken!

Chef Maarten Bouckaert, die voorheen nog in het Hof van Cleve heeft gewerkt en ook jonge chef van het jaar is geweest, weet op een zeer verfijnde en eigentijdse manier klassieke technieken te combineren. Hij toont ook enorm veel respect voor de producten. En misschien toch even een leuke vermelding maken, tussendoor wordt de tafel regelmatig “ontkruimeld”. Dit is een fijn aandachtspunt van het zaalpersoneel.

Het tussengerecht, een Risotto ‘Carnaroli’ met escargots, rucola en Old Groendal wordt opnieuw op een mooi wit bord gepresenteerd. Je kan daar veel over zeggen en discuteren. Op een wit bord kan je een gerecht volgens ons zoveel mooier en uitnodigender laten uitkomen. We verwachten het niet anders, een geweldige kruiding en een overheerlijke jus wat we gerust een handelsmerk van chef Bouckaert mogen noemen. Dit is een risotto zoals een risotto moet zijn en ik kan nog meer superlatieven opnoemen. Laat ik het omschrijven als een hemels gerecht.

De risotto wordt door de sommelier gematched met een rode wijn, Monthélie Premier Cru, 100% pinot noir “Les vignes Rondes” 2019 van domein Dujardin. De wijn heeft een helder robijnrode kleur, een neus van morellen en bloemen met een vleugje toast met zijdezachte tannines in de mond. De balans tussen fruit, aciditeit en tannines is heel mooi. Een elegante wijn met een sensatie van sappig fruit in de afdronk. We kunnen niet meer wensen.

We zijn toe aan het hoofdgerecht, Lam ‘Vande Walle’ met aubergine, chermoula en rozemarijn. Het blijft superlatieven regenen. De chef weet ons keer op te verrassen. Presentatie: zeer mooi (telkens wit bord!), kruiding: perfect, smaak: subliem. Chef Bouckaert schotelde ons verschillende stukken van het lam voor: de nek, “filet pur”, lamszadel en buik. Allemaal op afzonderlijke manier bereid. Top, top en nog eens top.

We zijn toe aan het sluitstuk van deze voortreffelijke lunch. De lat werd al zo hoog gelegd dat we zeer benieuwd zijn naar wat de chef ons als dessert zal voorschotelen. Maarten Bouckaert weet ons toch nog te verrassen met een frisse shot van bramen, hibiscus, sorbet van cuberdon en citrus. Heerlijk fris en toch al wat zoetigheid aanwezig. Een aanloop naar het dessert, onze smaakpapillen zijn er klaar voor. En of de verwachting ingelost wordt. Chocolade ‘Vibrato 70%’, zwarte bes, honing en verse kaas. De chocolade wordt aangevuld met een jus van zwarte bes en als side dish een emulsie van chocolade, ijs van verse kaas met een warme bereiding van cassis. Een sublieme afsluiter van deze voortreffelijke lunch.

Gastvrouw Stefanie Vandewalle leidt een bijzonder jong zaalteam met verve en zorgt voor een professioneel en klantvriendelijk onthaal waarbij elke gast zich welkom voelt. De bediening verloopt naadloos met oog voor detail. Restaurant Castor kunnen we zeker aanbevelen voor een fantastische totaalbeleving in een modern kader of op hun prachtige terras.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 66/70 – wijnkaart, bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne: 27/30 – totaal: 93/100