Bozar restaurant
Prijsindicatie
€ 95,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 140,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 225,00 dinner menu (aantal gangen: 7)
€ 340,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)
€ 270,00 à la carte
€ 95,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 115,00 min. prijs / fles rode wijn
Contacteer Bozar restaurant
www.bozarrestaurant.beinfo@bozarrestaurant.be
02/503.00.00
Sluitingsdagen
Zaterdagmiddag - zondag - maandag - dinsdagmiddagBozar is het kunstencentrum in het centrum van Brussel en daar bevindt zich tevens het Bozar Restaurant. Niet alleen het gebouw ademt “Grandeur”, maar ook het restaurant. Een valet service staat paraat indien u met de wagen wenst te komen, heel gemakkelijk te bereiken in het verlengde van het Centraal station indien u met de trein reist of om de hoek van het Koningsplein en het Magrittemuseum te voet. Eenmaal binnen in het restaurant met Art deco toetsen, worden we meteen verwelkomd door de talrijke zaalbrigade. Nederlands is geen enkel probleem voor een deel van het zaalpersoneel en het andere deel doet moeite en is enthousiast, dat waarderen we.
Net zoals vorige keer krijgen we enkele fijne toasten aangeboden op Armeense wijze, waar de roots van de chef Karen Torosyan liggen. We selecteren een wijn van de uitgebreide wijnkaart waarvan we verwachten dat die zal smaken bij diverse gerechten: Saint Joseph Blanc van Domaine Bernard Gripa, 2022 met 70% Marsanne en 30% Rousanne druiven. Het mag gezegd de selectie van de wijnkaart is zeer divers, maar de prijzen starten vanaf 90 euro wat toch vrij prijzig is. Onze wijn kost 100 euro voor een fles maar zeker een aanrader die naast vele gerechten kan overtuigen.
Het menu Horta met 5 gangen (185€) hebben we gekozen en vrij snel daarna wordt een brioche met gezouten boter gebracht. Deze brioche behoort zonder twijfel tot de beste van België en wordt warm en voorgesneden geserveerd, het is een uitdaging om deze niet meteen te verslinden. Als eerste aperohapje krijgen we een Vitello met kalfsvlees uit Corrèze in Frankrijk in een tartelette, deze creatie is mooi gepresenteerd en het gerecht is bijzonder lekker met smaakvolle kruiding. Daarna volgt nog een voltreffer: Gepersilleerde ham met mierikswortel wat zorgt voor een pittige kruiding. En tot slot Buchot mosselen met sesam in een kuipje van daikon, een soort van Japanse radijs en dit alles wordt aan tafel overgoten met een frisse theebouillon, onze verwachtingen lijken al deels ingelost.
Daarna krijgen we een warme vers gebakken Franse baguette met humus en olijfolie. De humus was net wat minder gekruid en na de pittige aperitiefhapjes was het verschil te groot, maar dit werd volledig gecompenseerd door de overheerlijke baguette. Als eerste voorgerecht krijgen we een oogstrelend gerecht met Zeekrab uit Bretagne, zurkel en kaviaar “Caspian tradition”. Bijna te mooi om op te eten, maar dit gezegd zijnde veel te lekker om te laten staan.
Het tweede voorgerecht is een soort briochekuipje gevuld met Aubergine uit Sicilië, miso en een jus van algen. Dit gerecht heeft een onwaarschijnlijke balans tussen zuur en zout met opnieuw een fantastische kruiding.
Het hoofdgerecht is Bretoense Duif van Fabien Boga uit Frankrijk met een klassiek aardappeltaartje en een roullade met courget. Minutieuze garing van het vlees, een goede portie groenten en een klassieke saus met Timutpeper (een zeldzame handgeoogste peper uit het hooggebergte van Nepal), meer hoeft dat niet te zijn. Daarnaast een ietwat moderne versie met een kroket van gekonfijte duif op een bed van spinazie met Harissa en een krokant van butternut.
Als eerste prédessert volgt een gerecht met Venkel, amandelen en olijfolie. De venkel is fris gemarineerd met een hoge aciditeit waardoor het nauwelijks kan aanschouwd worden als dessert, de amandelen werden ook volledig overtroefd als alternatief voor notenallergie wordt een dessert met Aardbei en basilicum geserveerd.
Het volgende dessert maakt alles weer goed, aangekondigd als Zwarte Woud volgt een schitterende creatie zowel voor het oog als voor onze smaakpapillen met Bigareau kersen, zwarte chocoladen en bourbon vanille.
Als mignardises bij de rekening krijgen we nog een extra verwennerij, Tiramisu met framboos, rijstpap en een praline met kumquat. En alsof dat nog niet genoeg is ontvangen we nog een souvenir, een overzicht van het menu en een pralinedoosje met 4 unieke kumquat pralines.
Graag nemen we trein om culinair verwend te worden in dit unieke kader en we zijn ook fan van de creaties van chef Karen Torosyan die samen met een bijzonder grote zaalbrigade op een professionele en klantvriendelijke wijze zorgt voor een geslaagde totaalbeleving.
Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 66/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 91/100