Boury

Rumbeeksesteenweg 300

8800 Roeselare

87 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Tim Boury - gastvrouw Inge Waeles

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - woensdag
051/62.64.62 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op een zomerse avond is het genieten van het prachtige terras, dat al snel helemaal vol loopt op een gewone avond in de week. Het aperitief wordt op het terras geserveerd, voor het diner worden de gasten binnen uitgenodigd. Chef Tim Boury laat meteen zijn creativiteit zien voor de aperitiefhapjes, geen moeite wordt gespaard wat de presentatie en de smaakbeleving betreft. Er wordt als het ware een mini-maaltijd geserveerd met wel 10 diverse hapjes, een uitdaging voor het zaal- én het keukenteam, maar de veelzijdigheid van deze chef wordt meteen duidelijk.

Het menu Boury met 7-gangen aan 115 euro, start in het restaurant met opnieuw als verwelkoming een cracker met verse tomaten, wat het zuiderse gevoel nog versterkt. De kruiding is wat minder na de intensiteit van de aperitiefhapjes, maar de puurheid en de presentatie van dit gerecht weten ons meteen te charmeren. Daarna volgt een burrata met regionale tomaten en citrusafrikaan, opnieuw zeer fris. Voor de Gillardeau oester met sojaboon en sesam hebben we gepast, maar de chef laat toch de harmonieuze garnituren proeven. De lijngevangen zeebaars, met artisjok en ansjovis is een mooie portie, maar naar onze smaak net iets té lang gegaard. Tussendoor krijgen we nog een artisjokblaadje. De oosterscheldepaling met vichysoisse groene kruiden, boontjes en plankton is gelukkig een kleine portie, maar het is een creatieve zomerse variant op paling in ’t groen. Het haantje “coq des prés” met linzencurry, bouchot mossel en Tom Kha Kai is verrassend exotisch, maar het kippenwit had iets sappiger gemogen. Als de zomerree met uitstekende cuisson wordt geserveerd met kimchi rode biet, braambes en pistache, overheersen vooral zure toetsten van rode biet en braambessen. Dit is een menu voor grote eters, we hebben dit echt onderschat. De twee desserten die erop volgen, éénmaal kersen met venkel en daarna chocolade met 5 kruiden en een sorbet van kriekbier, komen niet echt tot hun recht. Ze zien er spectaculair uit, maar de hoeveelheid aan smaken vormt helaas geen uitdaging meer voor ons smaakpallet. Alsof dit alles nog niet voldoende is, volgen er nog mignardises zoals een mini boule de Berlin, een aardbeientartelet en enkele pralines met een cannelé. Dit behoort zeker tot de categorie uitgebreid tafelen, maar betekent zonder meer ook een streling voor het oog en een verrijking voor eenieders smaakpallet. Overnachten is mogelijk in een moderne luxekamer, met ontbijt naar wens.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 - totaal: 87/100

Prijsindicatie (21-08-2018)

€ 80,00 lunch menu (aantal gangen: 4)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 6)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig