Boulevard

Adres

Kortrijksesteenweg 175 , 9830 Sint-Martens-Latem

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Pieter Temmerman - gastheer Thomas Schmidt

08/11/2023

Prijsindicatie


€ 75,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Boulevard

www.blvd.be
info@blvd.be
09/27.91.12.00

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag

Als we binnenkomen in het gezellige en warme interieur speelt er rustige loungy muziek op de achtergrond. We worden meteen naar onze tafel gebracht en kiezen à la carte. Het is altijd fijn om uit een grote selectie wijn per glas te kunnen kiezen en daar wordt veel aandacht aan besteed bij Brasserie Boulevard, zo is er voor ieders smaak wel een gepaste wijn.

We krijgen als hapje krakers met roomkaas en groene kruiden aangeboden, niets speciaals maar iets om te knabbelen voor de maaltijd stimuleert onze smaakpapillen voor wat volgt. Als starter (to share) nemen we Toast Noordzee Krab, Brioche en Jalapeños (21€), lekker fris en goed van smaak mits toevoeging van beetje peper en zout was het perfect. En de Hoevekipkroketten met Basilicum en Dashi (16€) die echt subliem zijn van smaak. De basilicum crème is een uitstekende pairing hierbij. Dit is alvast een veelbelovende start van de lunch.

Als voorgerecht neem ik de Gebakken Coquilles Boulevard met Aardpeer en beurre noisette (25€). De Sint Jacobsvruchten zijn mooi gepresenteerd op het bord, super gekruid en overheerlijk van smaak, maar voor mij persoonlijk net iets te lang gegaard. De crème van aardpeer is wel een geslaagde match. Mijn tafelgenoot neemt Gemarineerde Zalm met bieten, veldsla en yoghurt (18€). Een goed gekruid gerecht, lekker fris van smaak en een bijzonder toffe combo met de bieten. Bij de zalm wordt een glas Italiaanse witte wijn Teruzzi 2022, Isola Bianca voorgesteld. De wijn is complex in de neus, licht geparfumeerd met een goede aciditeit in de mond en een aangename afdronk.

Voor het hoofdgerecht nemen we beiden Côte à l’os Boulevard Maine Anjou van Hoeveslagerij Lippens met salade, verse frieten en saus naar keuze (47€). De chef zorgt voor een perfecte cuisson van de côte à l’os, het vlees is bovendien boterzacht. Deze schotel wordt heerlijk aangevuld met verse frieten en slahart van kwaliteit overgoten met een lekkere frisse vinaigrette, het is klassiek en af, dit zouden we elke week kunnen eten.

Als rode wijn werd mij een glas Portugese wijn voorgesteld, Kompassus 2021 – Bairrada – Colheita. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met in de neus rood fruit. De afdronk was iets korter met een lichte zoete toets en fijne tannines. Voor mijn tafelgenoot een glas Zuid-Afrikaanse Alto Rouge 2019, Stellenbosch. Deze wijn is duidelijk geëvolueerd, met een donker rode kleur, zoethout in de neus en fijne tannines in afdronk, maar wel een wijn met karakter perfect bij het vleesgerecht.

Als dessert nemen we beiden een Dame Blanche met warme chocoladesaus (13€). Altijd een goede graadmeter. Heerlijk kwaliteitsvol vanille ijs waarvan de vanillepuntjes duidelijk zichtbaar zijn. De chocoladesaus is smeuïge, lekker en vers gedraaid. Eén minpuntje naar mijn smaak, de geklopte slagroom was wel heel zoet, ik zag de suiker nog.

Prijs-kwaliteit kunnen we Brasserie Boulevard zeker aanbevelen, klassiek zonder al te veel franjes.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 54/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 78/100