Bistro Jett

Adres

Dorpstraat 113 , 8300 Westkapelle

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Dries Huisseune - gastvrouw Sarah Deputter

29/06/2023

Prijsindicatie

€ 49,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 95,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 105,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Bistro Jett

www.bistro-jett.be
info@bistro-jett.be
0479467327

Sluitingsdagen

Zondag - maandag

Na de verwelkoming door gastvrouw Sarah De Putter mochten we kiezen uit een tafel voor twee personen tegenover de half-open keuken. We kiezen de hoektafel met het meeste licht, niet zo eenvoudig want het licht lijkt overal toch wel redelijk gedempt in een gezellig kader met vooraan naast de ingang een bijzonder uitnodigende transparante wijnkast of al bijna kamer.

Er is keuze uit een lunchmenu dat aantrekkelijk oogt met 3-gangen (49 euro), maar om de keuken ten volle te kunnen beoordelen kiezen we het menu “Enjoy” met 4-gangen, 75 euro.

Na keuze van het aperitief en de witte wijn, Clos Floridène uit de Graves in Bordeaux van 2019, (63 euro) volgen in een vlot tempo drie aperitiefhapjes die meteen onze smaakpapillen triggeren en het talent van chef Dries Huisseune in overvloed tonen. Het eerste hapje is een lepel met een Crème van kippenlever met guavevrucht en een toets van hibiscus. Niet iedereen zal fan zijn van kippenlever, maar het is fris gebracht, goed gekruid met aandacht voor de texturen. Daarna volgt een Taartje van forel met mierikswortel en radijs, prachtig gepresenteerd op een gevouwen servet in porselein, het taartje zelf is zeer fijn en de vulling opnieuw met harmonieuze frisse smaken. Als laatste hapje wordt een Salade van scheermessen geserveerd met udon of Japanse noedels in een bouillon met daarbij gepofte rijst. Hier mag men zeker van een Aziatische invloed spreken, lichte en fijne smaken opnieuw mooi gebracht in een porseleinen zee-egel.

Tijd voor het eerste voorgerecht, Zeebaars met kreeft, gele courget en barilottokaas een soort ricottakaas van buffelmelk. De kaas was gedeeltelijk ragfijn geraspt waardoor het geheel erg zomers overkwam, de vis en stukjes kreeft waren omringd door een overheerlijke bijpassende jus waarvoor we meteen een lepel vroegen omdat dit zo lekker was dat het jammer zou zijn om dit in het bord te laten.

Het tweede voorgerecht is Nieroogkreeft of Langoustine met inktvis “ragout XO”, doperwten en combava een groene citroensoort. De portie is niet zo groot maar wel met aandacht voor elk detail, presentatie, kruiding, texturen kortom een fantastische combinatie. Voor een lunch in de week is dit genieten.

Het hoofdgerecht van dit menu is rosé Kalf met een groene asperge, abrikoos en dragon. Bij het bestellen vragen we of dit voor één persoon kan geruild worden voor het hoofdgerecht van het lunchmenu, namelijk Anjou duif. Dit werd probleemloos aangepast wat we zeker waarderen. Beide gerechten zijn fantastisch, de drie bereidingen van kalf, rosé gebakken, een ring van tartaar en een soort van draadjesvlees van kalf, allemaal even smaakvol, perfect gedoseerd en een zeer lekkere béarnaise saus. Voor mij was de abrikozencompote niet echt een meerwaarde qua smaak in het geheel, maar allicht wel voor de presentatie. Ook de Anjou duif was zeer sappig, kortom een geslaagd hoofdgerecht.

Als dessert werd er eerst een pré-dessert gebracht, Karnemelk op een bedje van groene kiwi en shiso, een Japanse bladsoort met een munt- tot anijsachtige smaak. Na alle pittige smaken van het menu was dit eerder een ingetogen gerecht met weinig avontuurlijke smaken en een overheersende zurige karnemelksmaak. Het dessert van het menu daarna is Polderkers met vlierbloesem en chocolade structuren. We zijn grote kersenfans en de stukjes kers en het kersenijs waren dan ook een traktatie maar we konden de samenhang, waarmee we eerder in het menu waren overdonderd, niet proeven tussen de vlierbloesem en de diverse chocoladesmaken. Maar ons hoor je zeker niet klagen, we hebben genoten van een bijzonder geslaagde lunch die prijs-kwaliteit meer dan correct is. We waarderen ook dat de chef Dries Huisseune durft kruiden en erin slaagt om een lunch licht te houden met voldoende variatie en aandacht voor zowel texturen als presentatie. Het is ook zeer aangenaam dat het keuken- en het zaalteam goed op mekaar afgestemd zijn waardoor de service bijna geruisloos en in een ontspannen sfeer verloopt. We vernamen dat het die dag de laatste dag voor hun vakantie was, daarvoor kunnen we hun feliciteren, want het was aan niets te merken en aan enthousiasme ook geen gebrek.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – wijnkaart, bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne: 25/30 – totaal: 85/100