Bistro Jett

Adres

Dorpsstraat 113 , 8300 Westkapelle

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter

07/03/2024

Prijsindicatie

€ 54,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 99,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 120,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Bistro Jett

www.bistro-jett.be
info@bistro-jett.be
0479.46.73.27

Sluitingsdagen

Zondag - maandag

Na een hartelijke verwelkoming mogen we zelf een tafel uitzoeken, we kiezen een strategische tafel met zicht op de keuken. Vandaag staat Chef Dries Huisseune er alleen voor, maar we zien meteen dat hij goed voorbereid is en georganiseerd te werk gaat. Gastvrouw Sarah Deputter zorgt op haar beurt samen met haar collega voor een vlotte, klantvriendelijke en professionele bediening.

Bij een eerder bezoek kozen we het lunchmenu hadden, nu gaan we voor het 5-gangen menu “Enjoy” (99 euro). De naam klinkt bijzonder goed en de gerechten die worden voorgesteld doen ons watertanden.

Als aperitief kiezen we ervoor om meteen wijn te drinken, een gevarieerde wijnkaart zo blijkt met interessante prijzen. Onze keuze valt op een Belgische Chardonnay barrique van het befaamde wijndomein Gloire de Duras uit Limburg. Een Chardonnay met vatrijping (54 euro) die een mooi evenwicht heeft met een fijne houttoets die de gerechten kan ondersteunen. Meteen worden we getrakteerd op een eerste apertiefhapje een Praline van Hendricks gin met foreleieren. Een frisse start waarbij de gintoets niet op de voorgrond komt. Daarna volgt een Meringue sushi van makreel en soja, heel eigentijds en een fantastische harmonie van de smaken en texturen. En als laatste verwelkoming bij het aperitief een Ceviche van mandarijn met scheermes en butternut. De Chef toont zijn talenten en onze smaakpapillen zijn klaar voor het voorgerecht.

Drie bereidingen van Hamachi met Tom Yum, komkommer en Granny Smith appel. Hamachi is een makreelachtige vis (Geelvinmakreel) die perfect is in rauwe bereidingen dankzij een fijne smaak en stevigheid. De Tom Yum geeft de gerechten intense zuren die uitstekend samen gaan met komkommer en de zuurdere appel, heel moeilijk om te zeggen welke bereiding we de lekkerste vinden want ze zijn alle drie smaakvol.

Als eerste tussengerecht wordt Kreeft, tortellini met doperwten en ijzerkruid geserveerd. Het lauwwarme gerecht is niet alleen visueel een aantrekkelijk bord, maar de smaken ook top. Bovendien is de garing van de kreeft minutieus uitgevoerd.

Het tweede tussengerecht is Tarbot met gerookte paling, paarse bloemkool en paarse shiso. Een klein stukje lekkere tarbot waar voor mij zelfs geen gerookte paling had bij moeten zijn. De paarse bloemkool maakt dit bord zeer mooi ogend en bovendien is de smaak van de paarse bloemkool iets fijner dan de witte soortgenoot. De bladeren Shiso zorgen voor een aromatische kruidige zoetere toets. Er is ook aandacht voor een knapperige textuur en de rozig getinte saus is opnieuw zeer geslaagd. De Chardonnay van Gloire de Duras blijft mooi in harmonie met de diverse ingrediënten. De naam “Enjoy” voor dit menu is zeker terecht gekozen.

Het hoofdgerecht wordt in twee delen geserveerd, eerst een schattig porseleinen ei gevuld met Lamsstoverij met daarop een luchtige aardappelpuree en gerookte knoflook. Daarna Lamsfilet met asperge, morieltjes en daslook. De intense geuren van het bakken van het Lamsvlees waren al tot aan onze tafel geraakt en was een uitstekende voorbereiding. Perfect gegaard lamsvlees, met aandacht voor groenten, meer hoeft dat echt niet te zijn, we worden verwend en de chef zorgt ervoor dat de gerechten op echt goed verwarmde borden worden geserveerd wat een meerwaarde is.

Na het dessert worden de kruimels van tafel geveegd en volgt het predessert, een Chocolademousse met mango-ijs en basilicum, die fijn gedoseerd is zodat deze zeker niet overheerst. Gevolgd door het dessert van het menu op basis van Amandelen met kriek van 3 Fonteinen en hibiscus. Voor mijn tafelgenoot met notenallergie wordt het dessert aangepast wat geapprecieerd wordt. Beide desserten zijn met veel zorg gedresseerd op de borden en een goede afsluiter van een geslaagde lunch. Een “Jett-Oreo” koekje als laatste groet uit de keuken toont dat Chef Dries Huisseune ook met de laatste trends mee is.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 61/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 86/100