Benoit & Bernard Dewitte

Adres

Beertegemstraat 52 , 9750 Kruisem

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Benoit Dewitte - gastvrouw Stephanie - sommelier Bernard Dewitte

03/10/2023

Prijsindicatie

€ 102,00 - niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 134,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 142,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 194,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn

€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Benoit & Bernard Dewitte

www.benoitdewitte.be
info@benoitdewitte.be
09/384.56.52

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag - maandag

We arriveren rond 12u aan een oude statige hoeve waarin het restaurant gevestigd is. Na een warme ontvangst door een jonge kelner, worden we naar onze tafel begeleid. We hebben een mooi zicht op de prachtige tuin. Het interieur is warm en landelijk, wel voelden we dat het zaalteam nog druk in de weer was en ze nog niet volledig klaar waren voor de middagservice. Naarmate dat de andere gasten binnen sijpelden kwam de “diesel” op gang en liep het vlotter. We maakten melding dat we ten laatste om 15u zouden willen vertrekken.

Als aperitief nam ik een G&T Filliers Pine Blossom. Een lekkere kruidige gin en goede start om de lunch te beginnen. We opteren voor het 5 gangenmenu. De hapjes kwamen ook meteen bij ons aperitief, Algenkrokant met miso, Brokkelkaas met mosterd, Rundstartaar met kaviaar en Bouillon met eend. Ze zijn allemaal lekker van smaak, goed gekruid en doen ons alvast uitkijken naar het vervolg.

Het eerste voorgerecht wordt om 12u45 ingezet. We hopen dat het geen race tegen de klok wordt. Hamachi met Koolrabi wordt in een mooi glazen bord gepresenteerd, fris met lichte zuren, een aangename streling als effectieve start voor de smaakpapillen. Vóór het eerste voorgerecht hebben we een glas witte wijn gevraagd, blijkbaar niet aan de juiste persoon want we werden doorverwezen, nog een poging bij de gastvrouw, maar tevergeefs opnieuw doorverwezen naar de sommelier die wel zou langskomen. Bij het eerste voorgerecht hebben we aldus geen wijn gedronken. Het tweede voorgerecht, Aardappel met Spek is even mooi gepresenteerd. Het is een lekker gerecht maar wel braaf. Ik had verwacht dat het spek wat meer zout in de mond zou geven. Gelukkig kregen we bij het tweede voorgerecht wel wijn van sommelier Bernard Dewitte, broer van chef Benoit Dewitte, in perfecte harmonie gepaired, namelijk een witte wijn uit Bourgogne: Saint-Véran 2022 Les Mailletes Domaine De La Denante van domein Robert en Damien Martin. De wijn heeft een geel groene kleur, een neus van perzik, boter en een klein beetje toast en een mond van fruitige zuren met een mooie volle afdronk (10 euro per glas). Deze wijn hebben we nog doorgedronken bij de volgende gang.

Het tussengerecht, Tarbot met Oester, wordt ingezet. Zonder ons een overhaast gevoel te geven heeft de keuken toch wat tijd weten goed te maken. De cuisson van de Tarbot is in orde, goed gekruid en het geheel heeft een mooie harmonie en smaak in de mond.

Als hoofdgerecht genieten we van een uitmuntend gerecht van Hertenfilet met Ganzenlever en Eekhoorntjesbrood. Wat mij betreft het beste gerecht van deze lunch en op niveau van de verwachting. Perfecte garing van het vlees, super gekruid en een lekkere en krachtige klassieke jus van het hert. Sommelier Bernard pairde dit perfect met een Italiaanse rode wijn: Emilio Primo 2020 Terre Del Marchesato uit Bolgheri in het hart van Toscane van de familie Fuselli. De wijn heeft een schitterende kardinaalrode kleur, is kruidig in de neus en heeft toetsen van zwart fruit en hout samen met een krachtige en lange afdronk met tannines, opnieuw 10 euro per glas wat een koopje is. Zonder twijfel waarderen we de prijs-kwaliteit verhouding van de wijnen per glas.

Om af te sluiten serveert chef Benoit ons Peer met Chocolade, werkelijk een top gerecht. Een geweldige harmonie tussen de peer en de chocolade, de sorbet van peer was lekker fris en een overheerlijke meerwaarde. Dit was echt een fantastische afsluiter van deze lunch die weliswaar een beetje traag op gang kwam. Maar zoals ze zeggen, de punten worden altijd uitgedeeld aan de eindmeet. Om 14u50 konden we het restaurant verlaten en we bedanken dan ook het keuken- en zaalteam om rekening te houden met ons verzoek.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 85/100