Arenberg

Adres

Kapeldreef 46 , 3001 Heverlee

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Lieven Demeestere

07/08/2018

Prijsindicatie

€ 59,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 85,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 150,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 170,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 86,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Arenberg

www.restaurantarenberg.be
restaurant.arenberg@telenet.be
016/22.47.75

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdag

22 jaar geleden openden chef Lieven Demeestere en zijn echtgenote Iris vol enthousiasme een modern restaurant in een gebouw dat ooit nog toebehoorde aan De Sociëteit van Jezus, bekend als de jezuïeten. Het nieuwerwetse is ondertussen weg. De passie van Lieven en Iris is evenwel nog steeds voelbaar aanwezig.

Zij omschrijven zelf hun keuken als ‘vernieuwend met een vleugje klassiek’. Wij bevinden haar eerder als ‘klassiek met een vleugje vernieuwing’. Maar laten we wel wezen: in Arenberg staat klassiek niet voor ouderwets of oudbakken maar voor illuster en waardevol.

Wij stelden ons menu (€ 59) zelf samen uit een aanbod van zes gerechten per gang.

Mijn tafelpartner liet zich verleiden door de dagsuggesties: eerst een salade folle met sappig kreeftvlees op een romige bodem, daarna gequadrilleerde tarbot met groene asperges.

Op mijn bord verscheen een plaatselijke evergreen: gebraiseerde varkensnek met krullen van ganzenlever. Mijn hoofdgerecht kwam ook uit de zee: op de huid geroosterde zeebaars met gekonfijte tomaat, artisjok en venkel.
De combinaties zaten telkenmale goed.

Ook verwennerij in onze desserten. Met enerzijds een pêche melba ‘nieuwe stijl’ en anderzijds een ‘Zwarte Woudcreatie’ bewees Arenberg ook het zoete register nog steeds onder de knie te hebben.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 53/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 – totaal: 75/100