Arden by Marius Bosmans - Château de Vignée

Adres

Rue de Montainpré 27-29 , 5580 Villers-sur-lesse

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Marius Bosmans - General Manager Yannick Bouts - Maître d'hotel Ludovic Gallego - Sommelier Cédric Deblandre - Eigenaar Christian Teunissen

18/06/2021

Prijsindicatie

€ 75,00 lunch menu (aantal gangen: )

€ 80,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 116,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Arden by Marius Bosmans - Château de Vignée

www.chateaudevignee.be
info@chateaudevignee.be
084/69.00.50

Sluitingsdagen

Zondag- maandag - dinsdagmiddag

Arden By Marius Bosmans – Château de Vignée in Rochefort

We trotseren de file rond Antwerpen, de werken in Vilvoorde-Machelen en tot slot de werken in Rochefort, maar later meer daarover. De beloning is groot als we de ardense natuur inrijden. Bijna onmiddellijk na de afslag Rochefort rijden we de statige kasteelpoort door en kiezen meteen voor de parking. Een tip voor hotelgasten, beter richting hotel volgen zodat de bagage aan de deur kan worden uitgeladen van de indrukwekkende binnenplaats van het hotel Château de Vignée, maar wij worden wel meteen geholpen om onze koffer binnen te dragen langs een rustieke kasseiweg met links het hotel, rechts een prachtige coronaproof nomadentent en recht voor ons het magnifieke uitzicht op een dal omringd door een bosrijke omgeving. Het inchecken verloopt vlot en de Waalse receptionist haalt meteen zijn beste Nederlands boven, wat we waarderen. Inchecken kan ook digitaal op voorhand indien gewenst. De General Manager en Gastheer Yannick Bouts heeft hier duidelijk hard gewerkt om voor een team te zorgen dat bijzonder gastvriendelijk is en dat dagelijks wordt aangestuurd om tot in  de kleinste details hun taak te verzorgen zodat de gasten een unieke totaalbeleving ervaren. De balans tussen professioneel onthaal en bediening enerzijds en familiale gastvrijheid anderzijds is perfect in evenwicht, dit merken we ook bij de andere gasten. Dit geldt zowel voor de super enthousiaste ontbijtdame tot de extra tuinman die bezorgd was voor het storen tijdens ons verblijf.

We worden kort wegwijs gemaakt in het hotel met een persoonlijke rondleiding en genieten van de zeer mooie met airco uitgeruste kamer op een zomerse dag. Een extra pluim verdient het ontvangstgeschenk: een tasje met 2 mondmaskers, 2 flesjes alcoholgel en 2 verfrissingsdoekjes. Dit is attentvol in coronatijden. Trouwens de hotel guest supplies zijn allemaal van het Franse gerenommeerde huis Caudalie uit Bordeaux, op basis van extracten van de druivenpitten en wijnranken wat mooi past bij Château de Vignée en hun link met wijn.

Aangezien het zou kunnen onweren wordt er voorzichtigheidshalve geen diner geserveerd onder de open tent maar binnen in het vernieuwde restaurant Arden by Marius Bosmans. Een Co² meter én zeer ruime afstand tussen de tafels stelt ons gerust om onbezorgd te kunnen tafelen na een lange periode van horeca-lockdown.

We kiezen het 5-gangen menu Trésor d’Arden, de eerste aperohapjes ogen fris en uitnodigend, een Krokant van kip met een crème van gevogelte, een Meringue met olijf, een Guilardeau oester en daarna een Millefeuille van aardappel met mosterdgranen, algenmayonaise en als afsluiter een frisse Salade van watermeloen met lookpoeder. Allemaal even smaakvol, de jonge chef Marius toont meteen wat hij in zijn mars heeft en wij genieten. Op tafel wordt ook een selectie van huisgemaakt brood gezet met hoeveboter van La Plaquette, letterlijk om de hoek en ongelooflijk smaakvol. Als eerste gerecht serveert het zaalteam onder de professionele leiding van Maître d’Hôtel (Ludovic Garcia Y Gallego) Hamachi, rauwe vis met sluimererwten en een crème op basis van dille met Jalapeño en een escabechesaus. Overheerlijk gekruid en boordevol smaken net als het tweede voorgerecht: Lijngevangen zeebaars met groene asperges, scheermes, citroengel, visbouillon en walnoot. Mooi gepresenteerd met de groene asperges fijn geschaafd over de zeebaars. Bij dit gerecht kozen we de frisse zuren van de Italiaanse Sauvignon Blanc van Winkl Cantina Terlan uit de Alto Adige, Zuid-Tirol van 2018 (55 euro). Het hoofdgerecht is Lamszadel met een taart van shiitaké, Brusselse champignons, de jus van lam en enkele fijne accenten van de Marrokaanse Chermoula olie die zorgt voor een vakantietoets in het bord. De cuisson van het lamsvlees is perfect en de saus met een klassieke basis is ook buitengewoon lekker. De portie is correct en het geheel is bijzonder samenhangend en mooi in harmonie met de Italiaanse rode wijn Morellino di Scansano van het huis Lohsa 2017 (45 euro) die we selecteerden bij dit gerecht. De wijnen worden professioneel geschonken door sommelier Cédric Deblandre met een beknopte en vakkundige uitleg.

Bij dit menu horen 2 desserts, een Creatie met aardbeien uit het nabij gelegen Château de Fenffe met een rozengel, verveine-ijs, meringue met citroenaroma, mooi fris en luchtig en verder Chibouste, een verlichte banketbakkersroom met vanille Tahiti, sesamijs een tuille met vanille en gekarameliseerde sesam. Een koffie en thee op het schitterende terras zorgde ervoor dat deze fantastische avond in stijl werd afgerond met fijne mignardises namelijk een huisgemaakte macaron, een praline en vers mini-gebak. Daarnaast werd nog een kommetje verse smoutebollen geserveerd, dit is echter “trop” zelfs voor geoefende gastronomen. We merken ook op dat de mignardises en de apertiefhapjes dezelfde blijven bij een meerdaags verblijf, wel jammer want we weten zeker dat de chef creatief is. Om de terrasavond op te luisteren wordt aan iedere tafel een sfeerlicht geplaatst om het vakantiegehalte nog te verhogen.

We worden geïnformeerd dat de werken op de autosnelweg in Rochfort voor fluisterasvalt zijn zodat het geluid van de nabij gelegen autostrade fel verminderd wordt voor de buitenbeleving van het hotel.  En mocht dit onvoldoende blijken voor de hotelgasten wordt er overwogen om nog extra een geluidsmuur te plaatsen zodat de beleving in de natuur nauwelijks verstoord wordt. Voor ons valt dit allemaal mee, maar we begrijpen dat sommige gasten geluidsgevoeliger zijn en vinden het dan ook erg attent dat kosten noch moeite gespaard worden om hiermee rekening te houden.

Voor hotelgasten wordt er een lunch à la carte voorzien en dankzij de corona kunnen we hiervan genieten onder de sfeervolle nomadentent. We selecteerden één gerecht aangezien we ons volledig willen voorbereiden op het diner van ’s avonds. Een Seizoensalade met mozarella 18,50 euro is fantastisch lekker met kruiden en groenten recht uit de tuin van het hotel, verder Gerookte zalm uit Schotland 22,50 euro, opnieuw een schot in de roos. En twee gasten selecteerden de Noordzeetong met boter, mousseline, frieten en salade 32,00. De zeetong was een behoorlijke portie en perfect gebakken. Samen met de apertiefhapjes een Gazpacho en een Gefrituurd kippenhapje, de witte huiswijn van het moment Hakari Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland 49 euro en de rode Nebbiolo Langhe van Sottimano 2016 uit Italië 69 euro, is deze lunch een waardige feestmaaltijd en waanden we ons in een ware oase.

Dankzij de creativiteit van chef Marius Bosmans, de weelderige Château-tuin die in dit seizoen een prachtig gevarieerd aanbod biedt aan verse groenten, bloemen, een beetje fruit en kruiden is dit ook een paradijs voor vegetarische gasten. Er wordt gegoocheld met klassieke ingrediënten als raap, spitskool, knolselder, groene asperge en verse doperwten in combinatie met exotische smaken. Dit maakte het geheel erg vernieuwend, fijn en tegelijk een uitdaging voor éénieders smaakpallet en de liefde van de chef voor groenten wordt meteen duidelijk.  Wel altijd allergieën en vegetarische wensen op voorhand doorgeven.

Het hotel biedt naast meerdere terrassen en salon ook een ongelooflijke wijnkelder die als een slakkenhuis circulair is uitgegraven met degustatieruimte en waar het niet ontbreekt aan de crème de la crème uit de wijnwereld, een selectie die mee tot stand kwam met Sommelier Victor Derks, die behoort tot de top van de Belgische sommeliers. Erg indrukwekkend zowel in kwaliteit als in kwantiteit  (+/- 19000 flessen) en zeker een rondleiding waard. Er is tevens een spa met sauna, hamam, zwembad en een ruim assortiment aan lichaams- en massagebehandelingen die geboekt kunnen worden. Tot slot zijn er diverse ruimten die kunnen afgehuurd worden voor privé feesten en/of vergaderingen. De totaalbeleving die hier aangeboden wordt is dan ook bijzonder indrukwekkend en een absolute aanrader.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 58/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 – totaal: 86/100