Terug

Lokaal Verhaal, TV-reeks in samenwerking met Foodtaster :


12/23/2021


Lokaal Verhaal, TV-reeks in samenwerking met Foodtaster :

LOKAAL VERHAAL: Ere-Ambassadeur voor Vlaams Culinair Erfgoed Foodtaster "Wouter Keersmaekers" De Schone van Boskoop bijt de spits af in een nieuwe 5 deligeTV-reeks, gepresenteerd door gastvrouw Eva Clockaerts. De eerste aflevering wordt uitgezonden op TV Plus (Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29) op vrijdag 24 december om 21.00 uur. Na Wouter Keersmaekers volgen Peter Goossens Hof van Cleve, Lieven Demeestere Restaurant Arenberg, Bert Meewis Restaurant Slagmolen en Stéphane Buyens Hostellerie Le Fox telkens op vrijdag, nog veel kijkplezier en fijne feestdagen toegewenst van het hele Foodtaster-team!

De liefde van de man gaat door de maag. Een spreekwoord dat niet zomaar is ontstaan. Van eten word je blij, als de smaak hemels en lekker is. En laten wij dat hier in Vlaanderen nu net hebben. Kookkunst van de bovenste plank, waar we fier op mogen zijn. Ons “Vlaams Culinair Erfgoed”

In Lokaal Verhaal trekken we rond in onze 5 Vlaamse Provincies. Op zoek naar 5 topchefs die ons Vlaams Culinair Erfgoed vertegenwoordigen. Eén voor één dragen ze de Vlaamse keuken een warm hart toe. We hoeven het echt niet te ver te gaan zoeken. Producten van Belgische bodem zijn top en moeten in ere gehouden worden. Denk maar aan ons grondwitloof dat enkel in ons land geproduceerd wordt. Of de ambachtelijke mosterd van ‘De Ster’, al bijna 100 jaar een smaakmaker in onze keuken. En ook onze wijnbouw mogen we niet vergeten. Sinds de jaren ’60 is die terug in opmars. Een gekende topper is Chardonnay Meerdael, een Belgische schuimwijn die vaak bij een heerlijk gerecht op tafel verschijnt.

Naast het culinaire, verkennen we ook de streek, want ook daar heeft Vlaanderen veel troeven. Natuur, groen en gezellige gemeenten om in te kuieren. Van aan de zee tot in het verre Limburg; Lokaal Verhaal neemt je mee op een trip van Vlaamse pareltjes tot culinaire hoogtes.

Eva Clockaerts:“Toen TV PLUS me vroeg als gastvrouw voor het programma, was ik meteen verkocht. Mijn liefde voor de Vlaamse keuken is groot. Een keuken die me aangeleerd is door mijn grootmoeders. En die ik met plezier doorgeef aan mijn kinderen. Want zoiets behoort tot ons culinair erfgoed en mogen we niet verloren laten gaan. Ook de 5 topchefs dragen dezelfde mening uit. Hen bezig zien met zoveel passie verwarmt mijn hart en geeft me hoop dat we ons Vlaams Culinair Erfgoed nog lang gaan bewaren. link naar de trailer: www.foodtaster.be/vlaamsculinairerfgoedfoodtaster