Terug

Horeca ziekte


11/20/2016


De inspecteurs van www.foodtaster.be staan altijd scherp. Ze beoordelen streng en rechtvaardig. Als het goed is, zeggen we het graag. Als het wat minder is, zeggen we dat ook, omdat het moet. Eerlijk duurt het langst.
Wie mij een beet kent weet dat ik allergisch ben voor overbodige verkleinwoorden. Vooral in de horeca is dat een wijdverspreide, nauwelijks uit te roeien ziekte.
Waarom gebruiken zoveel mensen in de horeca zoveel verkleinwoorden? Om sympathiek over te komen? Of om zichzelf te minimaliseren? Of om de klanten te behandelen als stokoude bejaarden of kleine kinderen?
Ik heb de indruk dat mensen in de horeca het dikwijls zelf niet eens beseffen wanneer ze het wéér hebben over groentjes en frietjes en kroketjes en dessertjes en een koffietje. Die obers kijken altijd raar als ik zeg: "Dankuwelletje obertje".
Daarom, en alleen al daarom moet je die mooie, sobere menukaart eens bekijken van toprestaurant Bartholomeus in Knokke-Heist.
Er staat maar één verkleinwoord op. Voorproevertjes. En dat mag natuurlijk. Die voorproevers zijn ook klein.
Hulde voor restaurant Bartholomeus!
En als u mij ergens tegen het lijf loopt, ik drink graag een glas wijn. Géén wijntje, géén glaasje wijn.
Voor de rest is alles goed met mij.

Patrick Van Gompel

BARTHOLOMEUS

CHAMPAGNE 'Mailly' Grand Cru, Blanc de Noirs
Voorproevertjes

MAKREEL
knolselder / walnoten / citroen

ST. JACOBSVRUCHT
witte kool / miso / ei

KABELJAUW
postelein / haverwortel

FAZANT ‘Polders’
truffel / spruit / ajuin
KAAS ‘Vacherin'
witloof / ham

OF
APPEL
vanille / hazelnootboter

4 gangen 82 Euro Aangepaste wijnen 39 Euro
5 gangen 99 Euro Aangepaste wijnen 44 Euro