Uit 5 verschillende provincies werd telkens één chef verkozen die volgens Foodtaster.be een fantastische totaalbeleving aan de restaurantbezoekers aanbiedt. Bij de totaalbeleving van de culinaire ervaring wordt rekening gehouden met de smaken, seizoenproducten, bordpresentatie, gaartijden en kruiding maar ook de klantvriendelijkheid, zaalbediening, productkennis, wijnkaart, prijs-kwaliteitverhouding en de professionaliteit van de chef. De eerste 5 chefs van de nieuwe generatie volgens Foodtaster.be verdienen het om extra in de schijnwerpers te worden geplaatst om hun motivatie te belonen en hun te steunen om dit ook vol te houden en nog verder te groeien.
De vijf meest belovende chefs van Vlaanderen zijn:
- Ralf Berendsen van La Source in Lanaken (Limburg) meer info : http://www.foodtaster.be/restaurants/la-source/
- Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie (West-Vlaanderen) http://food-taster.be/restaurants/castor-2/
- Karen Torosyan van Bozar Brasserie Restaurant in (Brussel) http://food-taster.be/restaurants/bozar-brasserie/
- Thijs Vervloet van Colette in Westerlo (Antwerpen) http://food-taster.be/restaurants/colette/
- Lode De Roover van Fleur de Lin in Zele (Oost-Vlaanderen) http://food-taster.be/restaurants/fleur-de-lin-2/