Terug

De beste sommeliers van Vlaanderen 2018


9/23/2018


De beste sommeliers van Vlaanderen 2018

De beste sommeliers van Vlaanderen.

Foodtaster.be roept vier wijnkelners uit tot de beste sommeliers van Vlaanderen. Zij vallen op door  uitstekende en parate vakkennis,  evenwichtige samenstelling van de wijnkaart, mooie keuze van passende wijnen en last but not least klantvriendelijke bediening.Verdiend worden ze alle vier in de schijnwerpers gezet. Een beloning voor hun professionaliteit en inzet.

Gianluca Di Taranto – The Jane (Antwerpen). Gianluca startte zijn loopbaan als commis in Spiga d’Oro in Hever, het restaurant van zijn ouders. Hij werd er nadien sommelier. Van daaruit trok hij aanvang 2013 voor anderhalf jaar naar ’t Zilte. Sinds juni 2014 maakt hij als hoofdsommelier én maitre d’hôtel het mooie weer uit bij The Jane.

Alhoewel hij nog dertig moet worden,  stuurt hij met veel flair een veelkoppig jong zaalteam aan. De wijn- én bierkaart van The Jane zijn indrukwekkend. Als geen ander weet Gianluca er passende wijnen uit te selecteren en bij elk ervan een boeiend verhaal te brengen.

Thijs Van Sambeeck – La Source (Lanaken). Thijs bekwaamde zich eerst tot kok dan tot “gastheer” en tenslotte tot sommelier. Aanvankelijk werkte hij in zijn thuisland Nederland in topzaken zoals De Bokkedoorns en Beluga . Hij stak al eens de Belgische grens over en werd in 2017 sommelier van La Source.

Hij is de minzaamheid in persoon en oefent zijn beroep met heel veel passie uit. Thijs maakt er een erezaak van om wijnen en gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot smaakbelevingen waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen.

Victor Derks – Nuance (Duffel). Deze ‘youngster’ - hij is slechts 21 jaar - behaalde in hotelschool Ter Duinen in Koksijde eerst een koksdiploma en nadien de specialisatiegraad van sommelier. Stage-ervaringen deed hij op in de keukens van Eyckerhof en The Jane. In 2017 werd hij stagiair-sommelier in Nuance. Sinds kort is hij er sommelier.

Hoffelijk en gemoedelijk adviseert hij de klanten bij de wijnkeuze. Hij geeft daarbij blijk van grote maturiteit en empathie:  hij begrijpt wat er in het hoofd van de klant omgaat. Kortom, Victor is nu al een topper!