Le Grand Verre

Wout Bru

95

Ere-Ambassadeur Culinair Erfgoed van België

Adres:
Place aux Foires 26
6940 Durbuy

TEL:
+3286650333

E-mail:
info@sanglier-durbuy.be

Website:
www.legrandverre.be

Ere-Ambassadeur Culinair Erfgoed van België 2023

Omwille van zijn toewijding aan de Belgische keuken en doorgedreven beheersing van het vak wordt hij uitgeroepen als Ere-Ambassadeur Culinair Erfgoed van België 2023. Chef Wout Bru staat al op zijn 19de in de keuken en op zijn 22ste stuurde hij met succes een brigade van 15 personen aan in een gekend Londens hotel. Wout Bru verdient deze erkenning als Ere-Ambassadeur omdat hij jong en oud talent blijft inspireren door zijn passie voor koken, zijn streven naar perfectie en zijn lef om grenzen te verleggen waardoor hij de Belgische keuken gepromoot heeft in het buitenland.

Wout Bru geboren in Beerse op 24 mei 1969

  • Opleiding
  • Sporthumaniora in Turnhout
  • 1988 Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge
  • Stages
  • Meerdere stages in Bretagne, Frankrijk
  • Stage bij L’Oustau de Baumanière in Les Beaux-de-Provence, Frankrijk
  • Stage in Saint James Court in Londen
  • Loopbaan
  • 1995 eerste eigen restaurant in Eygalières, Frankrijk: Le Bistrot d’Eygalières
  • Le Petit Bru aan de overkant van de straat
  • 1997 eerste ster voor Le Bistrot d’Eygalières
  • Enkele jaren later tweede ster
  • 2000-2003 gewerkt voor Bernard Arnault van LVMH bv in Le Cheval Blanc
  • Tussendoor tv werk : Masterchef en Junior Masterchef, The Taste, 1000 seconden, Koken met een sterretje en Mijn Restaurant
  • 2012-2014 3 pop-up restaurants in Antwerpen
  • 2015-2017 Restaurant Bru in Antwerpen
  • 2017-tot op heden zakenpartner van Marc Coucke en Bart Maerten in Durbuy voor 4 restaurants : La Bru’sserie, Le Wagyu, Le Grand Verre en Le Limoni E Tartufi
  • 2023 eerste ster voor Le Grand Verre in Durbuy
  • 2023 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
  • 2023 Ere-Ambassadeur Culinair Erfgoed van België
  • 2023 Foodtasterscore: 95/100