Peter Goossens

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

(foto Heikki Verdurme)

Adres:
Riemegemstraat 1
9770 Kruisem

TEL:
+32 09 383 58 48

E-mail:
info@hofvancleve.com

Website:
www.hofvancleve.com

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed.

In de keuken van chef Peter Goossens (06/04/64) versmelten passie, creativiteit en bijzondere aroma’s tot een onberispelijk resultaat. Als jong talent zette hij zijn eerste stappen in de gastronomische wereld bij gerenommeerde namen als Pré Catelan, Pavillon Elysée, Joël Robuchon en Ecole Lenôtre in Parijs en Paul Blanc in Thoissey. Van deze meesters erfde Peter Goossens zijn voorliefde voor ambachtelijk vakmanschap.

In 1992 opende de chef de deuren van het gastronomische restaurant ‘Hof van Cleve’ in een idyllische, oude hoeve op de heuvels van Kruishoutem. Begin jaren 2000 stapte zijn echtgenote Lieve Fermans mee in de zaak – de start van een culinair avontuur dat zich doorheen de jaren steeds in opwaartse lijn heeft ontwikkeld. In 1994 werden Peter Goossens en zijn team immers al voor het eerst bekroond met een Michelinster. Een tweede ster volgde al snel in 1998. En sinds 2005 maakt Hof van Cleve in de Michelin Gids standvastig deel uit van het selecte clubje van driesterrenrestaurants.

Peter Goossens houdt ervan een keuken te scheppen die alle verwachtingen overtreft. Zijn terroirkeuken is er één van puur genieten. En ook internationaal weet men de finesse waarmee de chef achter het fornuis staat, te smaken. Sinds 2014 staat Hof Van Cleve aan de top bij FoodTaster.be. In 2016 werd Hof van Cleve door het notoire wbpstars.com uitgeroepen tot Beste restaurant ter wereld. Ook Andy Hayler, de vermaarde recensent die in elk Michelin restaurant ter wereld heeft gegeten, is lovend over Peter Goossens en zijn team. En in The World’s 50 Best Restaurants, ook wel de Oscars voor sterrenchefs genoemd, staat Hof van Cleve er sinds 2006, met in 2017 een prachtig eerbetoon waarin de chef de godfather van de Belgische keuken wordt genoemd. Last but not least, Peter Goossens heeft de 20ste plaats bereikt op 300 chefs wereldwijd tijdens de Best Chef Awards in Milaan in 2018. Het ultieme bewijs dat Hof van Cleve terecht tot de elite van de culinaire wereld gerekend mag worden. Met dank aan een bijzondere eigenheid en veel metier.

Scholing

Hotelschool “ Ter Duinen “ Koksijde

ERVARING

Ervaring

Pré Catalan, Parijs

Pavillon Elysée, Parijs

Ecole Lenôtre, Parijs

Paul Blanc, Thoissey

Restaurant Yzerberghoeve, Kruishoutem