De Keuken Van De Coster

Peter De Coster

Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Iepersestraat 364
8800 Roeselare

TEL:
+32 0473671558

E-mail:
decosterpeter@icloud.com

Website:
www.dekeukenvandecoster.be

Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Opleiding en Loopbaan

  • 1997 Hotelschool Ter Groene Poorte, Brugge zevende jaar keuken
  • 1997-1999 Villa Lorraine* Brussel, Garde Manger, Sauzen, Desserts en Entremetier
  • 1999-2002 Chef de Partie L’Ecailler du Palais Royal**, Brussel
  • 2002-2004 Souschef Auberge de l’Ill, Illerhauseren Frankrijk
  • 2004-2004 Souschef Soleringen Hof, Sylt Duitsland
  • 2004-2006 Chef Vis Brasserie Ostend Queen, Oostende
  • 2006-2007 Chef Slh. Kristiania, Oostenrijk
  • 2007-2010 Chef Slh. Hotel Die Swaenne, Brugge
  • 2011 D-cursus Vives Hogeschool Brugge
  • 2010-heden Praktijkleraar Hotelschool Ter Duinen, Koksijde
  • 2014-2016 Chef zelfstandig in bijberoep
  • 2016-heden Workshops www.dekeukenvandecoster.be
  • 2020 Onderzoeksteam North Sea Chefs
  • 2020 Toque blanche 33 Masterchefs Belgium
  • 2021-heden Chef/Docent Vives Hogeschool Brugge opstart van nieuwe 3-jarige richting Flanders Culinary Arts Center
  • 2025 Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed