Patrick Devos

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Adres:
Zilverstraatstraat 41
8000 Brugge
TEL:
+32 050335566
E-mail:
info@patrickdevos.be
Website:
www.patrickdevos.be
Restaurant Patrick Devos
Opleiding
- 1981 afgestudeerd in Hotelschool Ter Groene Poorte
- Sommelier “Vin de France”
- Vervolmakingscursus Italiaanse wijnen
- Cursus Wereldwijnen
- Cursus vacuüm koken
- Cursus koken volgens HACCP-normen
- Cursus harmonie tussen wijn en gerecht
- Advanced certificate
- Foodlab specialist 2 jaar met Maxim Willems
- Workshops plantaardige keuken bij Pieter-Jan Lint
- Workshop zeewier bij Donald Deschagt (Seaweedchef)
Loopbaan
- Restaurant Duc De Bourgogne – Brugge
- Restaurant Apicius – Gent
- Restaurant ’t Bourgoensche Cruyce – Brugge
- Restaurant D’Hulhaege – Deinze
- 1987-1990 zelfstandig chef Restaurant Traepegheer – Oostende
- 1990-heden eigenaar en chef Restaurant Patrick Devos – Brugge
Prijzen
- 1989 Bronzen Delta jong talent van de Belgische kust
- 1991 Prijs mooiste restaurantkaart van België
- 1992 Zilveren Pollepel 17de jaargang
- 1999 1ste prijs Harmonie wijn en gerecht in de categorie dessertwijn “Grand Concours Laurent-Perrier”
- 2000 Wine Ambassador of the Year 2000
- 2023 Groenterestaurant We’re Smart Guide en 95ste plaats in de gids groenterestaurants wereldwijd
- 2025 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed