Patrick Devos

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Zilverstraatstraat 41
8000 Brugge

TEL:
+32 050335566

E-mail:
info@patrickdevos.be

Website:
www.patrickdevos.be

Restaurant Patrick Devos

Opleiding

  • 1981 afgestudeerd in Hotelschool Ter Groene Poorte
  • Sommelier “Vin de France”
  • Vervolmakingscursus Italiaanse wijnen
  • Cursus Wereldwijnen
  • Cursus vacuüm koken
  • Cursus koken volgens HACCP-normen
  • Cursus harmonie tussen wijn en gerecht
  • Advanced certificate
  • Foodlab specialist 2 jaar met Maxim Willems
  • Workshops plantaardige keuken bij Pieter-Jan Lint
  • Workshop zeewier bij Donald Deschagt (Seaweedchef)

Loopbaan

  • Restaurant Duc De Bourgogne – Brugge
  • Restaurant Apicius – Gent
  • Restaurant ’t Bourgoensche Cruyce – Brugge
  • Restaurant D’Hulhaege – Deinze
  • 1987-1990 zelfstandig chef Restaurant Traepegheer – Oostende
  • 1990-heden eigenaar en chef Restaurant Patrick Devos – Brugge

Prijzen

  • 1989 Bronzen Delta jong talent van de Belgische kust
  • 1991 Prijs mooiste restaurantkaart van België
  • 1992 Zilveren Pollepel 17de jaargang
  • 1999 1ste prijs Harmonie wijn en gerecht in de categorie dessertwijn “Grand Concours Laurent-Perrier”
  • 2000 Wine Ambassador of the Year 2000
  • 2023 Groenterestaurant We’re Smart Guide en 95ste plaats in de gids groenterestaurants wereldwijd
  • 2025 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed