Hoeve de Bies
Maurice Huynen

Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed 2025
Adres:
Bies 4
3790 Sint-Martens-Voeren
TEL:
+32 043812340
E-mail:
info@hoevedebies.be
Website:
www.hoevedebies.be
Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Omwille van zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten en zijn passie voor en trouw aan de klassieke keuken, wordt hij uitgeroepen tot Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Maurice Huynen kan terugkijken op een carrière in de keuken van 20 jaar waarvan 7 jaar in zijn eigen restaurant Hoeve de Bies.
Loopbaan
- 2002 Koksopleiding Arcus college Heerlen
- 2002 Stage bij restaurant De Pastorij in Cadier en Keer
- 2003 Leerling bij restaurant Beluga in Maastricht onder leiding van Hans van Wolde
- 2004 Leerling-kok Château Neercanne onder leiding van Hans Snijders
- 2005-2006 Zelfstandige chef op Sint Maarten, Nederlandse Antillen in Holland House Beach Hotel
- 2006-2010 Château Neercanne als Chef de Partie
- 2010-2014 Restaurant du Nord in Noorbeek sous-chef van Marc Bouchoms
- 2014-2018 Restaurant Beluga Maastricht bij Hans van Wolde
- 2017 Aankoop Hoeve de Bies
- 2018 Opening Hoeve de Bies
- 2020 Ontdekking van het jaar
- 2024 Eerste ster
- 2025 Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed