Arenberg

Lieven Demeestere

82

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Kapeldreef 46
3001 Heverlee

TEL:
+32 016 22 47 75

E-mail:
restaurant.arenberg@telenet.be

Website:
www.restaurantarenberg.be

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed.

Geboren in Kortrijk en gehuwd op 14/01/1989 met Iris Dhondt en vader van 2 zonen Aaron (28 jaar) en Abel (23 jaar).

Schoolopleiding :

  • 3 jaar Lagere Humaniora Latijn Grieks
  • 3 jaar A2 Hotelschool Ter Duinen in Koksijde
  • 3 jaar A1 Hotelbedrijf en Hotelmanagement in COOVI-PIVIT te Anderlecht
  • 3 jaar Avondschool chocolade en suikerbewerking in COOVI-PIVIT

1998

Chef in dienst van een Restaurant-Taverne-Feestzaal ‘’Ten Schawijke’ te Ranst (Antwerpen)

23/01/1989 – 30/06/1996

Werkend Vennoot (samen met Iris) in Salons Georges NV – Hogeschoolplein te Leuven als algemene chef van de keukens. Salons Georges was toen één van de grootste traiteurs van België en verzorgde feesten zowel in de banketzalen als buitenhuis. Salons Georges verzorgde ook de dagelijkse maaltijdleveringen aan verscheidene bedrijven, scholen, banken ...

Salons Georges stelde toen 40 personeelsleden tewerk.

1/07/1996

Vanaf 1 juli 1996 ben ik samen met Iris gestart met een volledig eigen zaak Restaurant Arenberg te Egenhoven-Heverlee, waar ik als chef aan het fornuis sta.

De zaak stelt nu 15 mensen voltijds tewerk alsook nog een tiental mensen in extra-dienstverband.

Bijzonderheden

  • Voorzitter van de Vereniging ’33 Masterchefs of Belgium’
  • Lid van ‘Les Disciples d’ Auguste Escoffier’
  • Gekookt voor Prins Filip in Japan (Economische missie)
  • Gekookt voor Lufthansa voor business en first class long distance
  • Van 2004 tot 2017 : eveneens uitbater van de keuken van Faculty Club (16 banketzalen en gastronomisch restaurant), naast ons eigen restaurant en 2 banketzalen