Sir Anthony Van Dijck

Jöran De Backer

85

Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Vlaaikensgang – Oude Koornmarkt 16
2000 Antwerpen

TEL:
+32 03 2316170

E-mail:
savd@skynet.be

Website:
www.siranthonyvandijck.be/nl

Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Omwille van zijn toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen tot Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Jöran De Backer heeft het monumentaal restaurant Sir Anthony Van Dijck in Antwerpen overgenomen waar hij sinds 2009 achter de kookpotten staat. Hij is een chef met een bewonderenswaardige passie voor de Vlaamse gastronomie en aandacht voor kwaliteit in keuken en zaal.

  • 1993-1996 : Hotelschool Stella Maris te Merksem
  • 1994 : stage Hotel Mercure de Pont à Lesse te Dinant
  • 1995 : stage Restaurant ’t Fornuis in Antwerpen
  • 1996-2000 : Restaurant De Zirk in Antwerpen
  • 2000-2003 : Restaurant van de Royal Yacht Club te Antwerpen LO
  • 2003-2006 : Restaurant ’t Keienhof te Kalmthout
  • 2006-2009 : Restaurant Le Zoute Zoen te Antwerpen
  • 2009 – heden : Restaurant Sir Anthony Van Dijck te Antwerpen