De Savoye
Ignace De Savoye
75
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Adres:
Dumortierlaan 18
8300 Knoke-Heist
TEL:
+32 050622361
E-mail:
info@desavoye.be
Website:
www.desavoye.be
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Omwille van zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten en klassieke gerechten, wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Ignace De Savoye verdiende zijn strepen door 32 jaar in zijn eigen restaurant te koken met uitgelezen ingrediënten en een enthousiasme om steeds nieuwe recepten te creëren die met hun tijd mee zijn.
Opleiding & Stages
- 1981 Hotelschool Wemmel
- Stage Astoria Hotel Brussel
- Stage Amigo Hotel Brussel
Loopbaan
- Weekendwerk in Rotisserie Du Kam in Wemmel
- Vakantiewerk in La Réserve te Knokke gedurende meerdere jaren met elk jaar een andere chef
- 1982-1983 Villa Lorraine *** in Brussel
- 1983-1984 Château Arnoux**, Alpes Haute Provence in Frankrijk
- 1985 La Réserve in Knokke
- 1985-1986 ‘T Hoveke in Lauwe
- 1987-1989 La Croisette in Knokke
- 1990-1991 Si Versailles in Knokke
- 1992 Restaurant De Savoye
Erkenning
- 2021 Foodtaster score: 75/100
- 2024 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed