Hostellerie Saint Nicolas

Franky Vanderhaeghe

90

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Veurnseweg 532
8906 Elverdinge-Ieper

TEL:
+32 57 200622

E-mail:
info@hostellerie-stnicolas.com

Website:
www.hostellerie-stnicolas.com

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed 2022

Omwille van zijn toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen als Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Franky Vanderhaeghe staat achter de potten in zijn eigen restaurant Hostellerie St.-Nicolas sinds 1991, al meer dan 30 jaar dus en wist tevens de passie door te geven aan de volgende generatie.

  • Opleiding
  • leerovereenkomst bij Jacques Debacker
  • 1990 werkervaring bij Robert Van Duuren in Brussel
  • 1991 start Hostellerie St.-Nicolas met echtgenote Sandra
  • Stages
  • Restaurant Eddie Van Maele, Wemmel
  • Lucas Carton, Parijs
  • Pierre Troisgros, Roanne Frankrijk
  • Pierre Gagnaire, Parijs
  • Loopbaan
  • 2001 Beste kok van BelgiĆ« voor “Culinair Saisonnier”
  • 2002 Verhuis van Hostellerie St.-Nicolas naar huidige locatie
  • 2003 eerste Michelin ster
  • 2005 tweede Michelin ster (tot 2022)
  • 2011 opening klein hotel (4 kamers) iets verder in de straat
  • 2017 expansie hotel naar 6 kamers
  • 2018 start van samenwerking met zoon Michael Vanderhaeghe en vrouw Marieke
  • 2022 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed door Foodtaster.be