Studio Zeewier

Donald Deschagt

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Duinenstraat 325
8450 Bredene

TEL:
+32 0475 56 63 39

E-mail:
chefsplace@me.com

Website:
www.studio-zeewier.be

 

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, zijn doorgedreven kennis, zijn respect voor lokale producten, zijn pionierswerk voor Noordzeewier en zeegroenten, zijn motivatie om zijn vakkennis door te geven aan andere en toekomstige chefs.

Opleiding

  • Hotelschool Oostende
  • Coovi richting Management
  • Lenôtre, école des arts culinaires, Parijs
  • Stage: Willy Slavinski

Loopbaan

  • Lenôtre, écoles des arts culinaires, Parijs
  • Head Chef AA Gent
  • Head Chef bij groep Sofitel/Novotel
  • Hotels opgestart in het buitenland voor Sofitel/Novotel
  • Chef en eigenaar van Restaurant Mosselhuis (overname na overlijden vader)
  • Chef en eigenaar van Restaurant Le Homard et la Moule
  • 2020 Mede-oprichter Studio Zeewier

Erkenningen

  • Toque Blanche in de Orde 33 Masterchefs
  • Club Prosper Montagné, Chevalier dans l’Ordre de Saint Fortunat
  • 2018 kookboek “Zeegroenten, koken met algen en wieren”
  • 2024 NorthSeaChef
  • 2025 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed