Danny Horseele
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Adres:
Ottergemsesteenweg Zuid 808, Ghelamco Arena Ingang H
9000 Gent
TEL:
+32 093302320
E-mail:
reservaties@restauranthorseele.be
Website:
www.restauranthorseele.be
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Danny Horseele is op zijn 69ste een ervaren rot in het vak die bijzonder veel respect afdwingt. Tegelijk is Danny Horeseele een Chef die nieuwe smaakcombinaties blijft creëren voor Vlaamse gerechten met aandacht voor zijn gasten in de zaal en kwaliteit in de keuken en op het bord. Kortom een chef met een bewonderenswaardige passie voor de Vlaamse gastronomie.
Danny Horseele is geboren in Blankenberge en heeft een technische opleiding gevolgd aan de hotelschool in Oostende. Na zijn opleiding ging hij meteen voor stages in Sterren-restaurants in binnen- en buitenland.
In 1977 voelde hij zich klaar om zelf een restaurant te starten in Zeebrugge: Restaurant 't Molentje om uiteindelijk in 2013 te starten met Restaurant Horseele, het paradepaardje van KAA Gent in de Ghelamco Arena waar hij hoge toppen scoort.
Danny Horseele is zonder meer een waardige Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed en hierna een overzicht van zijn indrukwekkende parcours.
Technische opleiding aan de hotelschool in Oostende die aanvangt op 14 jarige leeftijd en 2 jaar duurt met aansluitend stages in de volgende restaurants:
- Restaurant de Goededag in Lissewege (1 Michelinster)
- Restaurant le CoërVolant in den Haan (1 Michelinster)
- Restaurant l’Huitriēre in Blankenberge (2 Michelinsterren) tot eind 1971
- Legerdienst in 1972 in Club Astoria te Keulen met diverse stages in het Restaurant Chez Alex te Keulen (2 Michelinsterren)
- 1 jaar restaurant Georges Blanc in Vonnas (3 Michelinsterren)
- 1 jaar restaurant Troisgros in Rouanne (3 Michelinsterren)
- 6 maand restaurant Marc Meneau in St.Pēre sous Vezelay (3 Michelinsterren )
- 1977 december start restaurant t’Molentje in Zeebrugge
- 1982 verkozen tot beloftevolle jonge chef
- 1990 1e Michelinster
- 1995 3e koksmuts en 17/20
- 2000 2e Michelinster
- 2008 chef van het jaar en 18/20
- Start nieuw restaurant Danny Horseele in Dudzele met ogenblikkelijk 2 Michelinsterren
- 2013 start restaurant Horseele het paradepaardje van KAA Gent met actueel 17/20 en 1 Michelinster
- 2022 Foodtaster.be score 94/100 Restaurant Horseele
- 2022 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed