Bert Meewis

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Molenweg 177
3660 Oudsbergen

TEL:
+32 089 85 848 88

E-mail:
info@slagmolen.be

Website:
www.slagmolen.be

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed Bert Meewis is geboren in Bree, Limburg.

Hij volgde 4 jaar Hotelschool ter Duinen. Tijdens de schooljaren volgde hij stages bij Kasteel St.-Paul in Lummen, Restaurant Barrier in Houthalen en La Côte St-Jacques in Joigny, Frankrijk. Daarna ging hij aan het werk bij Restaurant La Belle Epoque in Leuven van 1988 tot 1989 waarna hij zijn legerdienst deed in Tongeren. Daarna ging hij meteen aan de slag bij het gerenommeerde Restaurant Sir Anthony Van Dyck in Antwerpen van 1989 tot 1990. Hij bleef meteen in toprestaurants aan de slag: van 1990 tot 1993 Scholteshof te Stevoor, van 1993 tot 1994 Fornuis in Antwerpen.

In 1994 kon hij zijn droom waarmaken in zijn eigen restaurant Slagmolen in Oudsbergen dat ondertussen van opvolging verzekerd is dankzij één van zijn zonen Giel Meewis. Bert Meewis heeft zonder twijfel een klassieke opleiding en is deze kookstijl ook altijd trouw gebleven.

Kwaliteit staat zeker voorop in zijn keuken en dit samen met zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse Keuken, zijn doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten maakt dat hij deze titel zonder twijfel verdient.