Sel Gris

Frederik Deceuninck

89

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Zeedijk, Duinbergen 314
8301 Knokke-Heist

TEL:
+32 050514937

E-mail:
info@restaurantselgris.be

Website:
www.selgris.be

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Omwille van zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten en zijn passie voor en trouw aan de klassieke keuken, wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Frederik Deceuninck roert al 16 jaar met succes in de potten van zijn restaurant Sel Gris.

Opleiding en stages

  • 1995 Hotelschool Spermalie
  • 1997 Hotelschool Ter Groene Poorte
  • 1999-2000 afgestudeerd
  • 1999 Stage Duc de Bourgogne in Brugge
  • 2000 Stage Château de Germigney** in Port Lesney in Frankrijk
  • 2001 Stage Georges Blanc Vonnas*** in Frankrijk

Loopbaan

  • 1999-2000 Weekendwerk La Sapinière in Knokke
  • 2001 Georges Blanc Vonnas*** in Frankrijk
  • 2001-2003 Chef de Partie De Karmeliet*** in Brugge
  • 2003-2007 Sous Chef Jardin Tropical* in Knokke
  • 2007-2008 Professionele stage Pastorale** in Reet, Antwerpen
  • 2008 Opening Sel Gris

Trofeeën wedstrijden

  • 2003 Beste viskok van België
  • 2008 Winnaar Prix Jacquart l’Etoile Montante de Belgique
  • 2008 Laureaat Rijzende Ster
  • 2009 Zilveren Pollepel
  • 2016 De Gouden Vork
  • 2023 Foodtaster score: 89/100
  • 2024 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed